[ad_1]
Kripto para ile ilgilenen vatandaşların merak ettiği konular arasında Bitcoin (BTC) ne kadar ve ne kadar olduğu sorusunun yanıtlanması. Bitcoin (BTC) bugün ne kadara mal oldu? Bitcoin’in (BTC) fiyatı nedir? Bu soruların cevapları bu bağlamda araştırılmaktadır. Bu sayede kripto para alıp satabilirsiniz. İşte Bitcoin (BTC) Kaç Türk Lirası, Kaç Dolar? Sorularınızı yanıtlarken…
Haberler.com Finans sayfasından kripto para spot alım satım fiyatını kolayca takip edebilirsiniz. Bitcoin (BTC) fiyatı saat 12:46 itibariyle 1.905.169885$’dır.
Alternatif getiri arayan yatırımcılar Bitcoin grafiklerini ve haberlerini takip eder ve canlı fiyatları takip eder. Bitcoin (BTC) 12:46 itibariyle 349.128.771821427 Türk Lirasıdır.
Herhangi bir hub’dan üretilmeyen Bitcoin, Bittorent ağlarına benzer şekilde dağıtık noktadan noktaya ağ özelliği sergilemektedir. Bu ağda yapılan ödemeler anında diğer noktalara ulaşarak ödemenin adresin kayıtlı olduğu adresten yapılması sağlanır. Böylece toplanan kayıtlar blok adı verilen yapılarda yer almaktadır. Her bloğa yüksek işlem gerektiren bir hash algoritması uygulanarak belirli sayıda sıfır ile başlayan ifadenin bulunması istenir. Yaklaşık her 10 dakikada bir denk gelen bu işlemi yapan ilk kullanıcı, sıfırdan 50 BTC’ye (şu anda 12.5 BTC) kadar ödüllendiriliyor. Bu nedenle, bitcoinler yeniden doğuşa itiliyor. Her blok, kendisinden önceki son bloğun karma ifadesini içerir. Bu, kırılması çok zor olan bir blok zinciri oluşturur (%51 saldırısı hariç). Amaç, çifte harcamayı önlemek ve verilen siparişlerin kayıtlarını tutmaktır. Ödül miktarı her 210.000 blokta bir (yaklaşık 4 yılda bir) (50,25,12,5, …) yarıya indirilir.
Para yaratma sürecine madencilik denir. Madencilik, aritmetik güç ve kuvvet kullanarak aritmetik işlemler gerçekleştirme sürecinin genel adıdır. Bu işlemleri gerçekleştirmek için, bitcoin görüntüleme yazılımını indiren ve donanımlarında (genellikle video kartları) kapsamlı işlemler gerçekleştiren bitcoin ağındaki düğümlere “madenciler” denir.
Sistemin ilk bloğu “Genesis bloğu” olarak adlandırıldı ve 4 Ocak 2009’da üretildi. Bu nedenle bloktaki ilk işlem özel bir işlemdir ve yeni finansal bloğun yaratıcısı tarafından başlatılır. Bu, madencilerin ağa katılmaları için bir teşvik sistemidir, böylece para, para basmak için merkezi bir otoriteye sahip olmayan dağıtılmış sisteme istediği zaman girebilir. Bu sayede madenciler, yeni bitcoinler oluşturup sisteme girerek ve ayrıca bekleyen işlemleri gerçekleştirmek için servisler karşılığında sistemden bitcoin alarak kar elde ederler. Sisteme düzenli olarak yeni para eklenmesi, altın madencilerinin altını bulup dolaşıma sokması gibidir, dolayısıyla madencilik adı verilir. Mevcut süreçte madenciler, her yıl işlem görecek bitcoin miktarını azalan ve öngörülebilir bir oranda üretmeye devam ediyor. Sistemde toplam 21 milyon bitcoin dolaşıma girene kadar üretim devam edecek, daha sonra üretim süreci duracak ve işlem maliyetlerinde sadece madenciler sübvanse edilmeye devam edecek.
Bitcoin, bazı ülkelerde ödeme ve yatırım aracı olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de TL karşılığında bitcoin satın almak mümkündür. Bitcoinler para gibi kullanılabildikleri için bir değere sahiptir ve bazı fonların da gelecekte popülerliği arttıkça değerinin artacağı beklentisiyle bu ürünle ilgilendiği bilinmektedir. Bitcoin’in değeri piyasadaki arz ve talep koşullarına göre belirlenir. Talep arttığında fiyat artar ve fiyat düşer. Dolaşımda sınırlı miktarda bitcoin vardır ve yeni bitcoin üretmenin sınırları ve prosedürleri vardır. Bitcoin’in piyasa değerine yönelik en büyük tehditler; Ülkelerin bu fonlara yaklaşması sonucu teknik zorluklar ve mevzuat değişiklikleri ve insanların bu fonlara olan istek ve güvenindeki olumsuz değişim.
Çoğu bitcoin, MIT profesörleri tarafından tasarlanmıştır. MIT profesörleri, matematik ve kriptografiyi kullanarak yeni bir Bitcoin teknolojisi oluşturmak için çalışıyor.
Cryptocurrency Coin Ekonomi Haber Gündemi
[ad_2]
Diğer içeriklerimize de göz at!
[wpcin-random-posts]
İlk Yorumu Siz Yapın