medyauzmani.com

20.500 Doların Üzerindeki Bitcoin (BTC) Rallisi Büyük Tasfiyelere Neden Oluyor


Kripto para birimlerinin çoğunluğu önemli fiyat artışları kaydettiği için kripto para piyasası bugün bir miktar toparlanma gördü. Örneğin, Bitcoin (BTC) fiyatı, yazının yazıldığı sırada 20.600 doların üzerinde işlem yapmak için %6’dan fazla arttı. Öte yandan, Ethereum (ETH) fiyatı son 24 saatte %14 artarak 1.500 doların üzerinde işlem gördü.

Genel olarak, küresel kripto para piyasa değeri son 24 saatte yaklaşık %7,29 artarak 996,83 milyar dolara ulaştı.

1,1 milyar doların üzerinde tasfiye

Kripto para fiyatlarındaki ani artış, çoğunlukla düşüş piyasası satan tüccarlardan büyük tasfiyelere yol açtı.

Coinalyze’e göre toplamda yaklaşık 1,1 milyar dolar değerindeki sözleşmeler son 24 saat içinde tasfiye edildi. Kalıcı sözleşmeler, tasfiyeden kaynaklanan yaklaşık 1 milyar dolarlık toplam tasfiyenin çoğunluğunu oluşturdu. Vadeli işlem sözleşmesi, yalnızca yaklaşık 6,8 milyon dolar tutarında tasfiye gördü.

Alım satım türü açısından, bu tasfiyenin büyük kısmı, son 24 saat içinde 908,1 milyon $’dan fazla tasfiye gören kısa pozisyonlardan ve yaklaşık 901,6 milyon $ değerinde tasfiye gören kalıcı kısa pozisyonlardan geldi.

Yükseliş rallisini yanlış hesaplayan tüccarların uzun pozisyonları da oynaklığın geri dönüşü nedeniyle pozisyonlarının tasfiye edildiğini gördü. Coinalyze’e göre toplamda, son 24 saat içinde uzun pozisyonlardan yaklaşık 142.1 milyon dolar tasfiye edildi.

FTX en fazla filtrelemeyi görüyor

Kripto borsası FTX, 745 milyon doların üzerinde kısa tasfiye ve 115 milyon doların üzerinde uzun tasfiye kaydetti. Binance, 56 milyon doların üzerinde açık tasfiye ve 14 milyon doların üzerinde uzun tasfiye ile ikinci sırada yer aldı.

OKX borsası 39.58 milyon $ açık tasfiye ve 4.40 milyon $ uzun tasfiye yaşadı. Bybit, kısa tasfiyeden 31,30 milyon dolar ve uzun tasfiyeden 4,46 milyon dolar ile dördüncü sırada yer alıyor.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın