medyauzmani.com

ABD Bankacılık Komisyonu Başkanı Kripto Para Biriminin Yasaklanmasını Önerdi


  • Bankacılık Komisyonu Başkanı Sherrod Brown, NBC’nin “Meet the Press” programına katıldığı sırada bu öneriyi yaptı.
  • Ancak kripto para birimlerinin sırf “yurt dışına çıktıkları” için yasaklanmasının “son derece zor” olacağını belirtti.
  • Brown, son 18 aydır kripto para birimi konusunda yakın ve kararlı adımlar atılması çağrısında bulunuyor.

18 Aralık’ta NBC’deki görünümü sırasında “Basınla tanışmak,” ABD Bankacılık Komisyonu Başkanı Sherrod Brown, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para birimlerini yasaklamayı düşünmesi gerektiğini önerdi.

Aynı zamanda bir Ohio temsilcisi olan Brown, daha önce kripto para birimlerinin yasaklanması gerektiğini söyleyen Senatör John Tester hakkında bir soruyu yanıtlıyordu. Ancak Brown, şirketin ABD’de yasaklanması halinde yurt dışına çıkacağı için kripto para birimlerini yasaklamanın zor olacağını kaydetti. dedi ki:

“Aynı anda yapmaları gerekeni yapmalarını ve belki de yasaklamalarını istiyoruz, ancak yurt dışına çıkacağı için yasak çok zor ve kim bilir nasıl olacak.”

Agresif eylem çağrısı

Ohio temsilcisi, son 18 aydır House meslektaşlarına kripto para biriminin tehlikelerini anlatmaya çalışıyor ve agresif eylem çağrısında bulunuyor.

Brown dedi ki:

Aslında Hazine Bakanlığı’na ve Dışişleri Bakanı’na gittim ve tüm farklı düzenleyici kurumlar aracılığıyla hükümet düzeyinde bir değerlendirme istedim. … SEC özellikle agresif davrandı ve bu şekilde ilerlememiz ve iş o noktaya gelirse yasa çıkarmamız gerekiyor.”

Temsilci, son FTX çökmesine atıfta bulunarak, bunun yasakların dikkate alınmasının neden önemli olduğunun bir örneği olduğunu söyledi. Ayrıca, kripto para birimlerinin, büyük ölçüde kripto para birimi kullanan Kuzey Kore’deki siber suçluların faaliyetlerine atıfta bulunarak ulusal güvenlik için bir tehdit oluşturduğunu savundu. Ayrıca insan ve uyuşturucu kaçakçılığı ve terörün finansmanına da değindi.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın