medyauzmani.com

ABD dolarının kripto pazarındaki rolü giderek azalıyor – World Digital Media News


Pazar araştırma şirketi Kaiko, Pazartesi günkü bir raporda şunları söyledi: Silvergate BaşkentiBüyük yatırımcılar arasında popüler bir anında ödeme hizmeti olan SEN’i kapatma kararının, stablecoin’lerin ve ihraççılarının kripto pazarındaki rolünü artıracağını söyledi.

Silvergate, birçok dijital şirket için önemli bir bankacılık ortağıdır; SEN programı ise kurumsal yatırımcıların borsaya para göndermek için en çok kullandıkları araç oldu. Yıllık raporunun yayınlanmasını geçen hafta erteledikten ve olası bir görevden alma soruşturması hakkında bilgi yayınladıktan sonra, CoinbaseÇember, Paxos, Binance.ABD, Galaksi Dijital ve Gemini dahil birçok şirket, Silvergate üzerinden para ve hizmet transferini durdurdu.

Kaiko’nun raporu, “SEN’in askıya alınmasıyla, stablecoin’ler yatırımcılar arasında daha popüler hale gelecek” gösteriyor.

Kaiko, yatırımcıların bankacılık araçlarını kullanarak kripto borsalarına dolar yatırmak yerine, stablecoin satın almak için stablecoin sağlayıcılarına para aktarmaya ve borsalara stablecoin yatırmaya başlayacaklarını tahmin ediyor.

Raporda, “Stabilcoin ihraç edenlerin hala kripto bankalarına ihtiyacı var, bu nedenle risk yüksek, bu da sorunlara neden oluyor.” söylendi.

Ticarette doların düşüşü

bağUSDT’si ve Circle’ın içinde USDC. Amerikan Doları Kaiko, stablecoin’ler büyürken, ticaret için kullanılan fiat para birimlerinin sayısının dünya çapında azaldığını söylediğinden, kripto para piyasalarının mihenk taşı haline geldi ve fiat para birimlerinin yerini aldı.

Özellikle ABD dolarının kripto ticaretindeki payı giderek düşüyor. Kaiko verilerine göre borsada işlem gören yeni dolar sayısı 2021’de 400’den geçen yıl 326’ya düştü.

Raporda, FTX görüntüleriUSDT, USDC ve USDT’nin düşüşünden bu yana dolar piyasasının payı avro Ticari işletmelerin hep gerisinde kalmıştır. “ denir.

Örneğin Kaiko’ya göre USDT Bitcoin (BTC) kullanım oranı, 2017’de yalnızca yüzde 3’ten, son zamanlarda ABD doları karşısında yüzde 93’e yükseldi.

Raporda, “Şu anda dolar para birimleri ve dolara sabitlenmiş kripto para birimleri, kripto ekonomisinin bel kemiğini oluşturmaya devam ediyor, ancak dolar tabanlı ödeme yöntemleriyle ilgili artan sorunlar bu eğilimi bozabilir.” denir.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlandı.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın