medyauzmani.com

ABD savcıları, çökmeden önce kripto bankası Signature Bank ile bağlantıları araştırıyor – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – ABD’li eleştirmenler İmza BankasıBankanın yakalanmadan önce kripto sektöründe faaliyet gösteren müşterilerle ilişkisini araştırdığı söylendi.

Konuyla ilgili kaynaklara atıfta bulunan Bloomberg, Signature Bank’ın bir düzenleyici atamadan önce ABD’li yargıçlar tarafından soruşturulduğunu bildirdi.

Edinilen bilgilere göre ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Washington ve Manhattan bölgelerindeki müfettişler, ele geçirilen bankanın kara para aklama faaliyetinde bulunup bulunmadığını araştırıyor. Aynı zamanda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bankayı incelemeye aldığı bildirildi.

New York’taki mali düzenleyiciler, Signature Bank’ın devralınmasıyla ilgili kripto şirketleriyle ilgilerinin olmadığını söylerken, ardından Silicon Valley Bank’ın çökmesinin ardından bankada ciddi bir güven krizinin ortaya çıkmasıyla ilgili harekete geçti.

Bankayı bünyesine katan ABD Federal Mevduat Sigorta Şirketi, gelişme hakkında yorum yapmadı. Konuyla ilgili diğer düzenleyici kurumlardan ve Signature Bank’tan herhangi bir açıklama yapılmadı.

New York düzenleyicileri, ABD bankacılık tarihindeki üçüncü en büyük banka iflası Silikon Vadisi Bankası(SVB), geçtiğimiz hafta Pazar günü Signature Bank’ı devraldığını açıklamıştı. Signature Bank, kripto endüstrisi ile yoğun bir şekilde çalışan bankalardan biriydi. Geçen yılın sonuna kadar bankanın gelirlerinin yaklaşık %25’inin kripto sektöründen geldiği biliniyordu.

Yıl sonunda banka, kripto sektörüyle ilgili yatırımını 8 milyar dolar azaltacağını duyurdu. Bunun ardından Signature Bank, kripto piyasasında en yüksek işlem hacmine sahip borsa olan Binance ile ortaklığını sonlandırdı ve borsanın dolar transferine aracı olmayacağını açıkladı.

ABD Besledi Öte yandan geçen hafta batan 3 bankayı anlatırken bu bankalarda parası olan kişi ve kuruluşların paralarının garanti altına alındığını ve bankacılık sorununun çözümü için çok zor kararlar aldığını söyledi. yaymaktan.

Author: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın