medyauzmani.com

Avustralya, 2023 yılına kadar kripto endüstrisine yeni düzenlemeler getirmek istiyor – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – Avustralya, kripto endüstrisinden kaynaklanan riskleri azaltmak için sektörde faaliyet gösteren şirketler için yeni düzenlemeler getirmeyi planlıyor.

Avustralya hükümeti, kripto yatırımcılarını korumak için kripto şirketlerini gözden geçirdi. 2023 yılında hayata geçmesi beklenen düzenlemelerin, kara para aklamanın önlenmesi ve kara para aklamayla mücadele için lisans altında faaliyet gösteren kripto şirketlerinin hareket etmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak Avustralya Maliye Bakanı Stephen Jones yaptığı açıklamada, 2023 yılının ilk aylarında hangi kripto para birimlerinin yasanın bir parçası olacağının uygun depolama ve çalışma izni ile paranın korunması için ilerlemiş olacağını söyledi.

Avustralya’nın ülkede faaliyet gösteren kripto şirketlerinin denetimini artırma girişimi, aralarında gelişmiş ülkelerin de bulunduğu yakın zamanda terk edilen bu şirketlerin milyarlarca dolar kaybetmesinin ardından geliyor. Ayrıca son gelişmeler, kripto şirketlerinin en azından banka düzeyinde izlenmesi gerektiğini ortaya koydu. Bu bağlamda ülkelerin 2023 yılında kripto para piyasasını regüle etmek için daha fazla adım atacağı görülmektedir.

Avrupa kripto regülasyonunda bir adım önde

Bu bağlamda 2023, kripto sektörünün kontrol yılı olarak nitelendirilebilir. Avrupa, MİKA Tasarısıyla daha net kurallar koymayı planlıyor. IMF Son aylarda Avrupa Birliği’nin MiCA’sı gibi uluslararası kuruluşlar dünya çapında kullanılabilecek bir araştırma olduğunu gösterdiler.

Öte yandan ABD’de kripto yasalarına ilişkin bir yasa tasarısı Senato’da görüşülmeyi bekliyor. Kripto endüstrisindeki bazı kilit kişiler, ABD’yi kripto mevzuatındaki gecikme nedeniyle eleştiriyor. Kripto para piyasaları için en önemli pazarlardan biri olan ABD’de net bir düzenleyici çerçeve oluşturulması, diğer ülkelerde de bu düzenlemelere uyum açısından oldukça önemlidir.

Türkiye’de kripto kanunları ile ilgili son durum nedir?

2022 yılında Türkiye’de zaman zaman kripto para birimlerinin regülasyonu ile ilgili konular gündeme geldi. Son olarak Kasım ayında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bakanlığın kripto para yasalarına ilişkin nihai belgeyi yapmak üzere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay liderliğindeki bir grupla kripto para yasalarına ilişkin çalışmaları tamamladığını söyledi. dedi. Nihai konsolidasyonun ardından, kripto kanunları taslağının onay için Parlamentoya sunulması bekleniyor.

Bu sözlerden çıkan sonuca göre 2023 yılında Türkiye’de kripto para yasası ile ilgili önemli konuların olacağını görebiliriz.

Kasım ayındaki konuşmasına devam eden Bakan Nebati, kripto yasalarını vergi toplamak olarak görmediğini ancak diğer ülkelerde örnek alınabilecek bir sistem oluşturmaya çalıştığını söyledi.

Author: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın