medyauzmani.com

Azuki, gerçek nesneleri ve blok zincirini birbirine bağlayan fiziksel destekli bir belirteç başlattı


Japon animesinden ilham alan NFT girişimi Azuki, Web3 varlığını aşağıdakilerle genişletiyor: Fiziksel Destekli Token Yayını (PBT). PBT, kullanıcıların, zincirdeki maddi varlıkların mülkiyetine izin veren Ethereum blok zincirindeki gerçek nesneleri temsil etmek için dijital belirteçler oluşturmasına izin verecektir.

PBT, şirketlere ve içerik oluşturuculara, izleyicileri için yeni nesil deneyimler ve hikaye anlatımı oluşturmaları için bir araç sağlayacaktır.

Desteklenen fiziksel kod standardı

Gerçek dünyadaki şeylerin dijital temsillerini yaratmak yeni bir kavram değil. Bununla birlikte, ömrü boyunca nesne ile ilişkiyi sürdürmek bir zorluk olmaya devam ediyor ve Azuki’nin yeni PBT belirteç standardının çözmeyi amaçladığı şey de bu.

Desteklenen fiziksel belirteç standart teknolojisi, dijital teklifleri aracılığıyla fiziksel emtia sahipliğinin tüm geçmişini izleyerek merkezi olmayan tanımlama ve eksiksiz zincirleme sağlar. Herkesin ve herkesin serbestçe kimlik doğrulaması yapabileceği, doğrulayabileceği ve nesnelerle etkileşimleri yapılandırabileceği güvenilmeyen kimlik doğrulama sunar.

Azuki Tarama Deneyimi

Azuki’nin PBT’si, kullanıcıların yalnızca gerçek nesneleri tarayarak dijital kodlar oluşturmasına olanak tanıyan bir “sahip olmak için tarama” deneyimi sunar. Fiziksel öğeyi tarayan kişi (aynı zamanda fiziksel öğenin de sahibidir), oluşturulan dijital simgenin sahibi olur.

Azuki’ye göre, birçok Web3 projesi, fiziksel ürünler için dijital belirteçler geliştirmek için yöntemler geliştirmiştir, ancak çoğu durumda, fiziksel ürün ve oluşturulan dijital belirteç, dijital belirteç basıldıktan hemen sonra ayrılır. Azuri, kullanım ömrü boyunca fiziksel ürünün merkezi olmayan kimlik doğrulamasını ve izlenmesini sağlayarak bu dezavantajı atladı.



Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın