medyauzmani.com

Bankman Fried tutuklandı, peki Caroline Ellison ve Sam Trabuco ne olacak?


ana prizler

  • Sam Bankman Fried Bahamalar’da tutuklandı ve ABD’ye iade edilmekle karşı karşıya.
  • Alameda CEO’su Carolyn Ellison’ın New York’ta görüldüğü bildirildi
  • Eski CEO Sam Trabuco Ağustos ayında istifa etti ve diğer ikisiyle aynı düzeyde incelemeden büyük ölçüde kaçındı.

Ah, Sam.

Bahamalar polis güçleri, gözden düşmüş FTX kurucusu Sam Bankman Fried’i, ABD’nin kendisine karşı suç duyurusunda bulunmasının ardından tutukladı. Bahamalar, ABD’nin yakın zamanda iade talebinde bulunmasını beklediğini de belirtti.

Başsavcı Ryan Bender’e atfedilen açıklamada, “Alınan tebligat ve beraberinde verilen materyaller sonucunda, bölge başsavcısının SBF’nin ülkemiz suçluların iadesi yasasına göre tutuklanmasını ve tutuklanmasını istemesi uygun olmuştur.” .

Bankman-Fried aleyhindeki suçlamaların telefon dolandırıcılığı, dolandırıcılık için komplo, menkul kıymetler dolandırıcılığı, dolandırmak için komplo ve kara para aklamayı içerdiği bildiriliyor. Suçlamalar, Bankman-Fried’i onlarca yıl hapis cezasına çarptırabilir. Affedersiniz.

ondan sonra ne oldu?

Bu alışılmışın dışında suçlamalar ve Bankman-Fried’in her şeyi gerçekten yaptığını ortaya koyuyor.

FTX kazasını duyduktan sonra bugün saat 10.00’da Meclis Mali Hizmetler Komitesi önünde ifade vermesi gerekiyordu. Artık durum böyle değil ve bunun yerine Bankman Fried, Bahamalar, Nassau’daki Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkacak.

Bankman-Fried Amerikan topraklarına geri döndüğünde yakın zamanda bir deney gerçekleşmeyecek. Bu, sayısız yargı alanında tarihi bir suçtur ve dava çok zaman alacaktır.

SEC ayrıca Bankman-Freid’in yatırımcıları dolandırdığına dair ayrı suçlamalarda bulundu.

SEC Başkanı Gary Gensler, “Sam Bankman-Fried’in yatırımcılara bunun kripto para birimindeki en güvenli binalardan biri olduğunu söylerken bir aldatma temeli üzerine bir kart evi inşa ettiğini iddia ediyoruz” dedi. Bankman-Fried’in iddia edilen dolandırıcılığı, kripto platformlarına yasalarımıza uymaları gerektiği konusunda açık bir çağrıdır.

Caroline Ellison’a neler oluyor?

Odadaki fil, Alameda CEO’su Caroline Ellison’a olan şeydir. Alameda, Bankman-Fried tarafından kurulmuş bir ticaret şirketidir ve büyük ticaret kayıplarını desteklemek için müşterilerin fonlarının FTX’te gönderildiği bir şirkettir.

Ellison’ın tutuklandığı sırada Hong Kong’da olduğuna inanılıyor, ancak Manhattan’da bir kafede görülmüş olabilir, bu da onun aslında ABD topraklarında olduğu anlamına gelir.

Bu, bir savunma pazarlığının yapıldığına dair spekülasyonlara yol açtı, ancak bunların hepsi spekülasyon.

Bankman-Fried, “Alameda’yı yönetmediğini” ve “pozisyonunun büyüklüğünü bilmediğini” söyleyerek, tüm operasyonların tam denetimine sahip olduğunu defalarca reddetti.

Bu, Bankman-Fried’in eski kız arkadaşı Ellison’ı otobüsün altına attığını gösteriyor. Ellison 9 Kasım’dan beri tweet atmadıOnuncuİflastan beri sessiz radyo ile.

Daha önce 6 Kasım’da tweet atmıştı.Onuncu Tüm ekosistemi yapay olarak destekleyen FTX borsasının orijinal, düşük likidite tokeni olan çökmekte olan FTT tokenlerini hisse başına 22 dolardan Zhao’dan satın almaya çalışan Binance CEO’su Zhao’ya (Zhao’nun kendisi de ayrı bir davayla ilgili suç duyurusunda bulunuyor) ).

Ellison’a ne olacağını zaman gösterecek, ancak hasarın boyutu – 8 milyar dolar – göz önüne alındığında, hem Bankman-Fried hem de Ellison’ın şirketlerinde neler olup bittiğinin farkında olmadığına inanmak neredeyse imkansız görünüyor. Bu ve aslında, bilirsiniz, her ikisi de ilgili kuruluşlarda CEO idi.

Peki ya Sam Trabuco?

Sonra Sam Trabuco davası var.

Trabucco, Ellison ile birlikte Alameda’nın eski eş CEO’sudur. Zamanlaması, bunu nasıl söylerim, ilginçti. Ellison tek CEO olduğunda, kart evinin çökmesine üç aydan kısa bir süre önce emekli olduğunu açıkladı.

Rezil bir tweet’te, çalışma saatlerinde bir artış ve istifa için önceliklerde bir değişikliğin sinyalini verdi.

“Hayatımda başka şeyler istediğim bir noktaya geldim. Diğer şeyler neler? Tam olarak emin değilim. Son zamanlarda gerçekten çok mutluyum, seyahat ederek, arkadaşlarımı ziyaret ederek ve aile, ‘kendim’ üzerinde çalışmak ve daha fazlası.” Bir de tekne aldım, harikaydı.”

Trabucco’nun neden inceleme altına alınmadığından emin değilim. Muhtemelen, LUNA’nın Mayıs ayındaki ölüm sarmalı, Alameda için o kadar çok kayba neden oldu ki, FTX’ten gelen parayı karıştırdı. Bu çöküşten üç ay sonra, Ağustos ayında Trabuco istifa etti. CEO olarak neler olup bittiğini biliyor olmalı, ancak büyük ölçüde incelemeden kaçıyor.

Ayrıca iflastan bu yana sessizdi, son tweet’i 8 Kasım’daydı.Onuncu “İlerideki yol daha parlak olsun”.

Geçen yıl nakit olarak 8.7 milyon dolar değerinde iki mülk satın aldığı da ortaya çıktı. Bu, bir logo (adlı “Destemi ıslatın” görünen o ki).

Bu yüzden onun tüm bu olaylarda önemli bir figür olduğunu unutmayalım.

Son düşünceler

Hikayede muhtemelen daha fazla çarpıtma var, ancak şimdi üç üst düzey yöneticiden biri tutuklandı, diğer ikisine ne olduğunu merak ediyorum.

Bankman-Fried davası muhtemelen uzun bir süre başlamayacak ve her şey yıllarca çözülemeyecek. Diğer ikisi için, tüm bahisler kapalı, ancak yakın zamanda kapılarını çalmazlarsa şaşırırım.

Tam bir karmaşa ve tüm endüstri için üzücü bir hikaye.



Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın