medyauzmani.com

Binance, kripto ticaretini kurumsal müşteriler için bankacılık garantisi olarak görüyor – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – Kurumsal yatırımcılar, özellikle geçen yıl FTX’in çöküşünden sonra kripto borsalarına olan inancını büyük ölçüde kaybetti.

Kripto borsaları, FTX görüntüleri Güveni kaybettikten sonra müşterileri geri kazanmak rezerv kanıtı bir şeyler yapmaya çalıştı. Kripto borsaları veritabanlarını yayınlayarak şeffaflığı sağlamak için adımlar atsa da bu sürecin sonuçları sınırlı kaldı. Kripto şirketleriyle çalışan bağımsız kuruluşlar, ABD’li yetkililerin bu tür açıklamaların tehlikeli olduğu konusunda uyarmasının ardından güvenlik sertifikaları konusunda borsalarla çalışmayı durdurdu.

Bloomberg’in haberine göre dünyanın en büyük kripto borsası Binance, müşteri tabanını artırmak için önemli bir adım üzerinde çalışıyor. Bloomberg, Binance’in gelecekteki işlemler için banka bakiyelerini teminat olarak göstererek bazı aktif müşterileri ile ticaret yapmalarına izin vermek için adımlar attığını bildirdi.

Henüz Binance tarafından teyit edilmeyen gelişmeye göre kripto borsası, aracı bankalar olarak İsviçre’nin FlowBank ve Liechtenstein-Bank Frick ile görüşmelere başladı.

Kripto ticareti için banka garantisi

Bahsi geçen yönteme göre, bankalardaki müşteri mevduatları üçlü bir anlaşma ile bloke edilecek ve kurumsal müşteriler, kısıtlanan miktara göre belirlenecek marjda kripto borsalarında vadeli işlem yapabilecekler. Böylece müşteriler borsa düşerse risklerini azaltabilecek ve paralarını bankada tutabilecekler. Bu yöntemin oluşmasıyla birlikte kripto para alanındaki hareketin artmasını bekleyebiliriz.

geçen aylarda Nasdak New York Bankası Mellon Corp. Fidelity Investments ve Fidelity Investments gibi dünyanın dört bir yanındaki finans kurumları, kripto para birimlerinde para biriktirmenin yollarını sunarak bu sektöre yatırım yapmaya başladı.

Öte yandan Binance pazardaki liderliğini korusa da bu alanda kan kaybetmeye devam ediyor. Özellikle Mart ayında komisyonsuz kripto borsasının ilerlemesi Bitcoin ile ticaretini bitirdikten sonra CFTC fiyatı Pazarın CEO’su Changpeng Zhao tarafından inşa edilmesinden sonra pazarda ağır hasar gördü. Son verilere göre Binance’in gayrimenkul işlemlerindeki payı yılın ilk çeyreğinde %66’dan %44’e geriledi. Kripto ticaretinde vadeli işlemler ise Mart ayındaki %77’den bu ay %66’ya düştü.

Author: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın