medyauzmani.com

Binance’in Bitcoin ‘Rezerv Raporu’ Doğru – World Digital Media News


Kripto para yatırımcıları FTX etkinlikleri Ondan sonra borsadan çekilmeye ve yatırımı bırakmaya başladıklarını gördük. Ancak FTX, kripto para birimlerinin sadece adının kullanıldığı en dolandırıcılık olayı olarak tarihe geçti. Tıpkı ülkemizdeki Çiftlik Bank gibi…

Etkinliğin ardından Binance CEO’su CZ; tüm şirketlere “Depolama Kanıtı (PoR)” O çağırdı. Kripto sektörü dışındaki şirketlerin mali tablolarının adil olduğunu onaylayan “bağımsız denetimlere” benzer şekilde, PoR aslında “depozito kanıtı”nı temsil eder.

Binance CEO’su Kasım ayı başlarında aradı:

“Tüm kripto borsaları merkle fiyatının kanıtı olmalıdır. Bankalar sınırlı hisselerle çalışır. Kripto borsaları böyle olmamalı. @Binance yakında depolama kanıtı oluşturmaya başlayacak. Tam şeffaflık.”

CZ’den gelen bu çağrı, Binance’in FTX olayıyla aynı anda yayınladıkları politika metnine uyduğunu gösteriyor. Dünyanın en büyük borsası Binance gibi şeffaflık ve yerinden yönetim vizyonuna işleri doğru yapmaya ve çevreyi olumlu bir şekilde iyileştirmeye odaklanır. Elbette bu merkezi hareketler de eleştiriye açıktır.

Ardından 22 Kasım’da Binance elinde 582 bin 485 Bitcoin olduğunu açıklamıştı, bu bilgi bağımsız bir araştırma raporuyla doğrulandı:

Türkiye’de ofisleri bulunan küresel bir muhasebe, vergi ve danışmanlık firması olan Mazars tarafından incelenen Binance’in Bitcoin rezervi hakkında bağımsız bir rapor da yayınlandı. Bağımsız raporda yer alan rakamlar, Binance tarafından daha önce açıklanan veritabanı raporuna benziyordu. Bu da Binance’in aramasının ardından şirketin örneğindeki süreci tamamladığını gösteriyor.

Binance kullanıcılarının toplam miktarı ise 575 bin 722 BTC olarak kaydedildi; Bu da Binance’in %101 BTC rezervine sahip olduğunu gösteriyor.

Şimdilik “Depolama kanıtı” Bitcoin değişimi. Diğer kripto para birimlerinde paranız varsa, bu veritabanlarını doğrulamanız mümkün değildir:

Mazars’ın uyarısına göre, bu depolama sertifikaları şu anda Bitcoin veritabanlarında oluşturulabilir. Binance veya başka bir borsada Bitcoin dışında kripto paralarınız varsa, doğrulanan verilerin yalnızca Bitcoin ile ilgili olduğunu unutmayın değer var.

Öte yandan Binance’in bu adımı sadece bir başlangıç; Gelecekte, borsaların güvenilirlik kazanmak için daha sık rezerv raporları yayınlamasını bekleyebiliriz. Bu raporların yayınlanması borsa politikalarına göre haftalık, aylık veya yıllık olarak da yapılabilmektedir.

Şu an için Binance’in attığı ilk adım olan bu hareketin şirketi ileriye taşıyacağını ve yasal düzenlemelere hızlı bir şekilde uyum sağlamasına imkan sağlayacağını söylemek mümkün.

Binance’e üye olmak ve kripto para dünyasına adım atmak için buraya tıklayın.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın