medyauzmani.com

Birleşik Krallık Hazinesi, yaklaşmakta olan kripto düzenlemesi için bir danışma belgesi yayınladı


  • İngiltere finansal hizmetler sektörü, kripto para birimi düzenlemesinde lider olmak istiyor.
  • Danışma belgesi, stablecoin’leri, NFT’leri ve ICO’ları kapsar.
  • Ancak hazineye göre kripto alanı için ayrı bir düzenleyici sistem olmayacak.

Majestelerinin Hazinesi, Birleşik Krallık’ta merakla beklenen kripto düzenlemesi için 80 sayfalık kapsamlı bir danışma belgesi yayınladı.

Makale, algoritmik stablecoin problemlerinden ilk coin arzlarına (ICO’lar) ve misli olmayan tokenlere (NFT’ler) kadar çok çeşitli kripto konularını kapsar. Birleşik Krallık finansal hizmetler sektörünü küresel olarak kripto düzenlemesinin ön saflarına koymayı amaçlayan Birleşik Krallık’ta yaklaşmakta olan kripto düzenlemesi için öneriler içermektedir.

Genel olarak, katı kripto para birimi kontrol önlemleri, özellikle kripto şirketlerinin ve projelerinin milyarlarca dolarlık yatırımcı parasıyla iflas etme oranından sonra dünya çapında ivme kazanıyor. Uygun kripto para düzenlemesi kurarak, Birleşik Krallık yakında kripto para projeleri için bir merkez haline gelebilir.

Kripto para birimleri için ayrı bir düzenleme yoktur.

Hazine Bakanlığı, danışma belgesini yayınlarken, kripto para birimleri için ayrı bir düzenleyici rejim olmayacağını da duyurdu. Önerilen kripto düzenlemeleri, İngiltere’nin Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası 2000 (FSMA) kapsamında olacaktır.

Mali Davranış Otoritesi (FCA), dijital varlık piyasasına uyum sağlamak için mevcut FSMA kurallarını özelleştirecektir.

Kripto düzenlemeleri yürürlüğe girdikten sonra, kripto pazarındaki oyuncuların daha önce FCA lisanslama rejimi kapsamında yapmış olmalarına rağmen yeniden kaydolmaları gerekecektir. Ancak önceki düzenleyici sistemin aksine, kripto para borsalarının verileri tutması ve herhangi bir zamanda kullanıma sunması gerekmesine rağmen, kripto şirketlerinin piyasa verileri hakkında düzenli raporlar sağlaması gerekmeyecek.

Ayrıca önceki spekülasyonların aksine, Birleşik Krallık Hazinesi algoritmik sabit paraları yasaklamama kararı aldı. Bunun yerine onları sabit paralar yerine “desteklenmeyen kripto varlıkları” olarak sınıflandırdı. Sonuç olarak, kripto promosyonları, algoritmik sabit paraları pazarlarken “sabit” terimini hariç tutmak zorunda kalacak.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın