medyauzmani.com

Birleşmiş Milletler Ukraynalı mültecilere altcoin konusunda yardım edecek!


Birleşmiş Milletler mülteci ajansı, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Rusya-Ukrayna savaşından sonra ülkelerini terk etmek zorunda kalan Ukraynalı mültecilere yardım etmek için bu altcoin projesini kullanacak. Detaylar burada.

Birleşmiş Milletler Ukraynalı mültecilere altcoin konusunda yardım edecek!

Birleşmiş Milletler mülteci kurumu, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), USDC stablecoin ve Stellar (XLM) ağında çalışan dijital cüzdanlar aracılığıyla ülkelerini terk etmek zorunda kalan Ukraynalılara yardım etmeye başlayacak.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra yüz binlerce Ukraynalı ülkelerini terk etti. Avrupa’da büyük bir Ukraynalı mülteci nüfusu var.

İlgili: Stellar (XLM) fiyat tahmini!

Yakın tarihli bir duyuruya göre, UNHCR, Circle ve Coinbase tarafından oluşturulan ve ABD doları ve kısa vadeli ABD Hazine tahvilleri ile desteklenen bir stablecoin olan USDC ile ülkenin Rus işgalinden etkilenen Ukraynalılara yardım etmek için Stellar blok zincirini kullanan bir program başlattı.

Ukraynalılar, bu bağışları dünya çapındaki MoneyGram’da itibari para birimine çevirebilecek ve bunları euro, dolar veya diğer para birimleriyle değiştirebilecek.

Bu hizmet, mültecilerin seyahat sırasında hırsızlık veya kayıp riskini azaltırken daha hızlı mali yardım almalarına yardımcı olacaktır.

yıldız xlm

USDC’yi almak için Ukraynalıların Vibrant adlı kendi kripto para birimi uygulamalarını indirmeleri gerekecek. Bu proje Stellar Geliştirme Vakfı ile işbirliği içinde geliştirilmiştir. UNHCR’nin Ukrayna temsilcisi Karolina Lindholm Billing, koşmanın “insanlara yardım etmede çok önemli” olduğunu söyledi.

“İnsani yardım çalışmalarında hız çok önemli olduğundan, UNHCR uzun yıllardır teknoloji şirketleriyle işbirliği yapıyor ve bu da hızlı bir şekilde yardım almamıza büyük ölçüde yardımcı oluyor.”

Ukrayna hükümeti, savaşın bu yılın başlarında başlamasından sonra doğrudan kripto para birimlerinin kullanımına yöneldi. Rus saldırısı başladıktan kısa bir süre sonra kripto para tekliflerinde yaklaşık 100 milyon dolar toplandı.

Kaynak

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın