https://www.sporunuyap7.com/sitemap_index.xml
Haber Bitcoin daha az oynak hale gelmiyor ve bu büyük bir sorun

Bitcoin daha az oynak hale gelmiyor ve bu büyük bir sorun


Bitcoin, 2021’de 19x ve 2020’de 16x iken, 2022’de euro’dan haftalık bazda 26x daha değişkendi.

ana prizler

  • Bitcoin’in oynaklığının azaldığına dair bir algı var ancak veriler bunu desteklemiyor.
  • Bitcoin oynaklığı 2015’e kadar düştü, ancak o zamandan beri iyileşmedi
  • Varlık getirilerini Nasdaq ve bireysel hisse senetleri ile karşılaştırdığınızda, onları sudan uçurur.
  • Bitcoin’in haftalık bazda ABD doları karşısındaki ortalama oynaklığı, 2021’de 19x ve 2020’de 16x iken, geçen yıl euroya kıyasla 26x oldu.

Bitcoin ve oynaklık, bir romantik komedideki başrollerden ikisi gibidir. Ara sıra ayrı vakitleri olabilir, ancak çok yakında tekrar bir araya geleceklerini biliyorsunuz.

Ama işler iyiye mi gidiyor? Dikkate değer herhangi bir şeyi “başarmak” için şimdiye kadarki en büyük Bitcoin mücadelesi olduğuna inandığım şey hakkında çok şey yazdım – oynaklık. içerideyiz CoinJournal.net Devam edin ve durumun düzelip düzelmediğini değerlendirin.

ulaşılan dalgalanmalar

İlk adım, gerçekleşen salınımları çizmektir. Yıllıklandırılmış işaretin ortalamasını 30 günlük bir pencere üzerinden aldık; bu, meslekten olmayanların terimleriyle, trafik miktarını 30 günlük bir pencereye bakarak değerlendirdiğimiz anlamına gelir.

Diyagram, yarasadan iki şeyi gösterir. Birincisi, bitcoin’in 2015 yılına kadar her yerde bulunması şaşırtıcı değil. O noktada, hala çok az kişinin duyduğu niş bir çevrimiçi para birimiydi ve likiditesi minimum düzeydeydi. Bu makale, Bitcoin oynaklığının düşüp düşmediğini değerlendirmeye çalışırken, 2015 öncesine herhangi bir ağırlık vermek zordur.

Kısa cevap, bu süreden önce kesinlikle düştüğüdür, ancak bu sonuca varmak için çok fazla analiz yapmanıza gerek yoktur. İşin ilginç tarafı düşüş devam ediyor mu? 2015’ten bu yana geçen zaman dilimine odaklanalım.

Kesinlikle daha az belirgin bir eğilim, ancak 2021 ve 2022’nin ikinci yarısı ve 2023’ün başlangıcı olan kuyruğun sonu, Bitcoin’in biraz soğuduğunu gösterebilir.

Ancak, daha fazla inceleme üzerine, gerçekten doğru değildir. Dönem, geçmişte gördüğümüz herhangi bir büyük, izole edilmiş yüksekten yoksundur – örneğin, yukarıdaki Mart 2020’ye bakın – bu da sessizmiş gibi görünmesini sağlar. Ancak kısa bir hamle için bir patlama sunmamanın yanı sıra, son iki yıl, önceki yıllarda gördüğümüzden farklı olarak, yarı sabit dalgalanma sunuyor.

“Bitcoin oynaklığında daha fazla gelişme bekliyordum,dedi CoinJournal Direktörü Max Copeland. “Bitcoin’in oynaklığının azaldığına dair alanda yaygın bir algı var. Ancak CoinJournal araştırma ekibi bunu rakamlarla desteklemekte zorlandı.

Gerçekte, 2015’ten bu yana geçen süre şüphesiz Bitcoin’in ana akım haline geldiğini ve bunun sonucunda fiyatının fırladığını görse de, ticari marka dalgalanması her zamanki kadar şiddetli olmaya devam ediyor. Bitcoin, en azından kısa vadede, hala daha çok bir kumar.”

Bitcoin, bir değer deposu olamayacak kadar değişken

Bitcoin yarın yokmuşçasına işlem görmeye devam ediyor.

Aşağıdaki tablo belki de bunun daha sezgisel bir gösterimidir. Basit gerçek şu ki, bir varlık bir değer saklama işlevi görüyorsa, %5, %6, %7 (veya daha fazla) hareketlerin olduğu bu günlerde geçmişte kalmaya mahkûmdur.

Henüz olmadı.

Konu basit ama yinelemeye değer. Bir varlık, çılgınca sallanırken bir değer deposu (ve kesinlikle bir para birimi değil) olduğunu iddia edemez. İnsanlar gelişmekte olan dünya para birimlerini kişinin servetini depolamak için güvensiz olarak nitelendiriyor (ve haklılar – size Lübnan, Arjantin ve Venezuela’ya bakıyorlar), ancak bitcoin hala bir gecede %20 düşebilen bir para birimi. Bu çok daha iyi mi?

Oynaklık uzun süreler boyunca azalır

Her şey gibi, Bitcoin’in oynaklığı da daha geniş bir zaman diliminde değerlendirildiğinde biraz düzleşir.

Aşağıdaki grafik, önceki 30 gün boyunca ortalama günlük getirileri göstermektedir. Yine, 2015 yılına kadar gözle görülür bir düşüş eğilimi, ancak ondan sonra pek bir iyileşme yok.

Önceki grafiği yakınlaştırarak, Ocak 2020’den bu yana geçen döneme (yani pandemik boğa piyasası ve pandemi sonrası çöküş) bakıldığında, bu hareketlerin çok büyük olmasa da – sadece %3’teler – hala orada olduklarını gösteriyor. . günlük oranlar, Yani, ortalama kar ve zarar hesaplanır. O zaman bile, günlük bazda %3 olması gerekenin çok üzerinde.

Bitcoin’in oynaklığı ana akım varlıklarla karşılaştırılamaz

Bitcoin’i diğer kripto para birimleri dışında herhangi bir şeyle karşılaştırırken, kontrast keskindir. Bitcoin ana akım bir varlıksa, benzersiz bir oynaklık taşır. Bu, her şeyden önce, can alıcı noktadır.

Uygun bir karşılaştırma, teknik olarak daha ağır endeks olan ve bu nedenle daha fazla dalgalanmaya maruz kalan Nasdaq’tır. Son birkaç yılda, dünya daha yüksek faiz oranlarına geçtiğinden ve borsa Federal Rezerv ile kedi fare oyunu oynadığından, bu özellikle doğru oldu.

Teknoloji, faiz oranlarına karşı özellikle hassastır çünkü Silikon Vadisi’nde kar favori bir kelime değildir. Şirketler, kazançlardan ziyade tipik olarak gelecekteki nakit akışlarının vaadiyle değerlenir; tek boynuzlu atlar, bu gelecekteki nakit akışlarının arkasından %0 oranlarda iskonto edilmiş yüksek değerlemeler görür. Artık durum böyle değil ve bu nedenle sektör genelinde hisse senedi fiyatlarının düştüğünü ve işten çıkarmaları gördük.

Bununla birlikte, Nasdaq’ın oynaklığını Bitcoin ile karşılaştırmak, büyük beyaz bir köpekbalığını bir akvaryum balığı ile karşılaştırmak gibidir. Bu adil bir dövüş değil.

Tabii ki, Nasdaq 100 hisselik bir endeks ve bu yüzden oynaklığını bitcoin ile karşılaştırmanın adil bir mücadele olmadığını söylediğimde, durum tam anlamıyla bu.

Ancak Nasdaq’taki bazı bireysel hisse senetlerinin Bitcoin’e karşı oynaklığını çizsek bile, fark açıktır.

Kısacası, Bitcoin’in gidecek çok yolu var. Benim gözümde, bu her zaman onun en büyük zorluğu olmuştur: bu kararsızlığın üstesinden gelmek. Değilse, bu varlığın gerçekten amacı nedir? Büyük fiyat düşüşlerine maruz kalan bir değer mağazanız olamaz.

Başka bir karşılaştırma ile bitireceğim – Bitcoin’in nereye gitmesi gerektiği hakkında, ne kadar ileri gitmesi gerektiğini göstermek için. Bir değer deposu olması için, Bitcoin’in oynaklığının (en azından) ana para birimlerine eşit olması gerekir.

Aşağıdaki grafik, 2015’ten bu yana oynaklığı, yaklaşık yirmi yıl önce piyasaya sürülen “önemli” para birimlerinin en yenisi olan euro ile karşılaştırıyor.

Aşağıdaki son grafik, bunu başka bir şekilde, haftalık olarak göstermektedir. Aslında, haftalık bazda, bitcoin 2022’de avrodan 26 kat daha oynaktı. 2021’de 19 kat ve 2020’de 16 kat daha oynaktı – yine oynaklığın dağılmadığına dair bir başka kanıt.

Bitcoin’in açıkça kat etmesi gereken uzun bir yolu var. Bu çoğu kişi tarafından kabul edilir. Ancak volatilitenin düştüğü fikri en azından şimdilik yanlış.

Geleceğe gelince, kim bilir?

Araştırma Metodolojisi

Analistimiz Dan Ashmore ile Glassnode’dan oynaklık ölçümleri çıkardık, grafikleri oluşturduk ve diğer varlıklarla karşılaştırdık. Hisse senedi fiyatı verileri Yahoo Finance’ten alıntılanmıştır.

Verilerimizi kullanırsanız, geri bağlantı kurmaktan memnuniyet duyarız https://coinjournal.net. Çalışmamızı bir bağlantıyla desteklemek, size veri analitiği araştırmaları sunmaya devam etmemize yardımcı olur.

Diğer içeriklerimize de göz at!

Yorum yapın