medyauzmani.com

Bitcoin, ECB haberlerinin piyasaları sarsmasının ardından toparlanmak isteyen hisse senetleri


  • Bitcoin, 25.000 $ bölgesini yeniden test ederken, S&P 500, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırımı haberlerinin düşmesinin ardından yaklaşık %1 kazandı.
  • Avrupa Merkez Bankası Perşembe günü faiz oranlarını 50 baz puan artırarak şaşırttı.
  • Raporlar, JPMorgan ve Morgan Stanley’in First Republic’in hisse senetlerini kurtarmasına yardım etmek istediğini gösteriyor.

Bitcoin ve hisse senetleri, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası’ndan (ECB) gelen son para politikası haberlerine tepki göstermesiyle düşük işlem gördükten sonra biraz toparlandı.

Perşembe günü piyasalar, Avrupa Merkez Bankası 50 baz puanlık sürpriz bir oran artışı açıkladığında ABD bankaları etrafındaki son olayları ve Federal Rezerv’in bir sonraki faiz oranlarını artırma hamlesinin olası sonuçlarını sindiriyordu. Kripto para analisti Michael Van de Poppe, Fed’in önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda aynı şeyi yapabileceğini öne sürerken, hisse senetleri ve kripto para piyasası bastırılmış tepki verdi.

S&P 500, Bitcoin ECB haberlerinin ardından toparlanıyor

S&P 500, bölgesel banka hisselerindeki toparlanma sayesinde hafifçe toparlandı.

Bir noktada %0,7 düşüşle işlem görse de, gösterge 12:20 ET’de %1 yükselirken, başlangıçta 300 puandan fazla düşen Dow Jones Endüstriyel Ortalama, 100 puanın biraz üzerinde veya 0,3’ten fazla kazançları kucaklıyordu. % daha yüksek. Diğer yandan Nasdaq Bileşik Endeksi %1,5 yükseldi.

Ve ABD hisse senetleri, bankacılık devleri JPMorgan ve Morgan Stanley’nin kuşatma altındaki Birinci Cumhuriyet’in yardımına geldiğine dair raporların ortasında yükselirken, endişeler devam ediyor ve yatırımcılar temkinli olmaya devam ediyor.

Kripto para birimi borsadaki olayları izlemeye devam ederken, Bitcoin Perşembe günü yaklaşık 25.000 dolar dirençle karşılaştı.

Daha geniş piyasa düşüşünün ortasında günün erken saatlerinde daha düşük işlem gören majör kripto para birimi, bazı gözlemcilerin daha yüksek bir korelasyon olarak işaret ettiği geçen haftaki ani ralliye rağmen hisse senetleri ile yüksek oranda ilişkili olduğunu gösterdi.

Gerçekten de, CoinJournal analisti Dan Ashmore’un bugün yayınlanan derinlemesine araştırmamızda öne sürdüğü gibi, Bitcoin sonunda kendisini diğer riskli varlıklardan ayırabilir. Bununla birlikte, bu görüş, bu iki varlığın büyük ölçüde aynı yönde olduğu mevcut ticaret senaryosu için genellikle geçerli değildir.



Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın