medyauzmani.com

Bitcoin hash oranı nedir? Ve neden tüm zamanların en yüksek seviyesinde?


ana prizler

  • Bitcoin hash oranı, madenciliğe katkıda bulunan bilgi işlem gücü miktarıdır.
  • Ve tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükselmeye devam etti.
  • Bu, elektrik maliyetlerinin arttığı ve Bitcoin fiyatının düştüğü bir zamanda madencilerin karlılığı üzerinde baskı oluşturuyor.
  • Genel olarak, yüksek hash oranı, sağlıklı ve daha güvenli bir Bitcoin ağını gösterir.

“Tüm zamanların en yüksek seviyesi”, kripto para birimi alanından bahsederken bir süredir kullanmadığım bir ifade. Ancak bakarsanız, sürekli olarak yükseklere çıkan bir şey var, o da bitcoin hash oranı.

Bitcoin hash oranı, madencilik yoluyla ağa ne kadar bilgi işlem gücünün katkıda bulunduğunu gösterir. Ve aşağıdaki tablonun da gösterdiği gibi, pandemi sırasındaki amansız yükselişi yavaşlıyor gibi görünmüyor. Peki bu ne anlama geliyor ve neden artıyor?

Bitcoin hash oranı nedir?

Herkesin kendi kişisel bilgisayarında yıldız olabileceği günler geride kaldı. Günümüzde madenciliğe, bu amaç için özel olarak tasarlanmış özel bilgisayarlar kullanan büyük madencilik havuzları hakimdir.

Madencilik uygulaması aslında bu bilgisayarların karmaşık matematiksel bulmacaları çözmesini içerir. Bu bulmaca çözüldükten sonra, bir sonraki blok ve bir sonraki matematiksel bulmaca için süreç tekrarlanmadan önce, en son işlem bloğu doğrulanabilir ve blok zincirine iliştirilebilir. Bulmaca çözüldükten ve blok doğrulandıktan sonra, bu işten sorumlu madenciye yeni oluşturulan bitcoinlerle ödeme yapılır.

Bunların hepsi çok karmaşıktır, ancak Bitcoin’in her on dakikada bir yeni (doğrulanmış) bir blok eklenecek şekilde şifrelenmiş blok zinciri ile belirli sayıda Bitcoin yayınlamak üzere programlandığını anlamak önemlidir.

Ancak ağa daha fazla bilgisayar katıldıkça ve hash oranı arttıkça, bu bulmacaların daha hızlı çözülmesi gerekir, bu da daha hızlı engelleme süresi ve daha fazla bitcoin verilmesi anlamına gelir. sağ? İşte bu kadar. a Zorluk ayarı Bitcoin’de kodlanmıştır – yani ağa ne kadar çok bilgi işlem gücü katılırsa, bu bulmacaları çözmek o kadar zor olacaktır.

Bana bunun nasıl çalıştığını sormayın, çünkü efsanevi canavar olan Bitcoin blok zincirinin altında ne olduğunu anlamaya yakın bile değilim, ancak asıl mesele şu ki, daha fazla madenci katıldıkça zorluk artıyor.

Bitcoin daha popüler hale geldikçe (ve fiyatı yükseldikçe), olan tam olarak buydu. Ağa daha fazla madenci katıldı ve bugün bu çok gelişmiş bir süreç. On yıl önce, sadece birkaç madenci varken, sen ve ben dizüstü bilgisayarlarımızı ve benimkini makul bir dereceye kadar çıkarabiliyorduk.

Neden tüm zamanların en yüksek seviyesinde?

Hash oranının yeni zirvelere tırmanmaya devam etmesinin birkaç nedeni var. Ancak sonuç olarak, madencilerdeki artışın daha yüksek hash oranına yol açtığıdır.

Bu nedenle, soru gerçekten madencilerin Bitcoin fiyatı düşerken neden katılmaya devam ettiğini soruyor. Burada birkaç olası cevap var.

Birincisi, salgın sırasında madencilik ekipmanlarının az olması ve çip gibi emtia fiyatlarının çok yüksek olması. Birkaç madenci, yarış sırasında yeni madencilik teçhizatı sipariş etti, ancak ekipmanı daha yeni aldı (veya şimdiye kadar bazıları).

Ek olarak, madencilerin gelirleri Bitcoin cinsinden olduğundan, Bitcoin’in fiyatı düştükçe madenciliğin karlılığı da düştü. Yeni madencilik ekipmanı geliştirilip eskisinden daha düşük bir fiyata satılıyor, bu da madenci sayısını artırmaya yardımcı oluyor.

Diğer bir teori, Ethereum’un birleşmesi. Bu, Eylül ayında Ethereum’un Proof-of-Work’ten Proof-of-Stake’e geçmesiyle gerçekleşti, bu da madenciliğin ağda durması anlamına geliyordu. Bu nedenle, bazı işsiz Ethereum madencileri Bitcoin madenciliğine geçti.

Yüksek hash oranı ne anlama geliyor?

Açıkçası, hash oranındaki artışın ilk sonucu, madenciler üzerindeki baskıdaki artıştır. Özellikle elektrik maliyetlerinin arttığı ve gelirin (bitcoin) düştüğü bir dönemde, daha fazla rekabet ve daha yüksek hashrate, karlılıkları üzerinde baskı oluşturuyor.

Bunu öğrenmenin en iyi yolu, bazı halka açık madencilik şirketlerinin 2022 boyunca hisse senedi fiyat hareketlerine bakmaktır.

Artı tarafta, bitcoin hash oranı, ağın güvenliğinin bir ölçüsüdür. Karma oranı ne kadar yüksek olursa ağ o kadar güvenli olur, dolayısıyla bu bağlamda tüm zamanların en yüksek seviyesi iyi bir şeydir.

Bu nedenle, sağlıklı bir ağa işaret ettiği için yüksek hash oranı genellikle olumlu algılanır. Tek sorun, madencilerin sıkıntıyı hissetmesidir.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın