medyauzmani.com

Bitcoin Madenciliği İddia Edildiği Kadar Yeşil Olmayabilir – World Digital Media News


Kripto para birimlerinin piyasaya sürülmesinden bu yana en önemli güvenlik endişelerinden biri, Bitcoin kullanımının çevre dostu olması ve iklim üzerinde olumlu bir etkisi olmasıydı. Son araştırmalara göre Bitcoin madenciliği, altın madenciliği, yağ giderme Büyükbaş hayvancılık, büyükbaş hayvancılık gibi iklime zarar veren sektörler ile aynı seviyededir.

Bilimsel Raporlar Bu dergide yapılan araştırmaya göre kripto para madenciliği istikrarlı değil. Aksine ciddi çevre sorunlarına neden olur.

Bitcoin’in yükselişi nedeniyle daha pahalı hale geliyor

Araştırma Profesörü Benjamin Jones, yaptığı açıklamada Bitcoin madenciliğinin zaman içinde istikrarlı olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını duyurdu. Jones, yorumunda “Aslında sonuçlarımız bununla çelişiyor: Bitcoin madenciliği zamanla daha fazla kirleniyor ve iklime zarar veriyor.” kelimeleri kullandı. öyleyse Bitcoin madenciliğiÇevreye en fazla zarar veren sektörler olan yağ çıkarma ve kırmızı et çiftçiliği kadar yıkıcı olabilir.

Araştırmacılara göre 2016-2021 arasındaki dönem için Bitcoin madenciliği çevreye zarar verdi. tanışmak için yeterli değil sonuçlar sınırlıdır. Kripto para piyasaları bu dönemde çok oynaktı. Ayrıca Bitcoin ticaretinin talep ettiği elektrik miktarı da coin başına 126 kat arttı.

Ancak bu bulgular kripto para birimlerinin çevre için kötü olduğu anlamına gelmiyor. Örneğin, Ethereum son zamanlarda bir iş kanıtı sisteminden daha çevre dostu hale geldi. sistem sembolü o geçmişti. Bitcoin benzer bir strateji oluşturabilir.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın