medyauzmani.com

Bitcoin toparlanacak mı? 2022’nin acısı neden öncekilerden farklı?


ana prizler

  • Bitcoin yılı %64 ​​düşüşle 2018’den bu yana en kötü yılını kapattı
  • Bu ayı piyasası farklı, çünkü Bitcoin’in varlığında ilk kez daha geniş ekonomi de düşüyor.
  • Bitcoin’in borsa ile korelasyonu çok yüksektir, bu da ticaretinin yüksek riskli bir varlık olduğunu kanıtlar.
  • Hayranlar bu bağlantının kırılabileceğini umuyor, ancak şu anda bitcoin için kıyamet gibi büyük bir iklim ve şaşırtıcı olmayan bir şekilde geçen yıl fiyat düşüşüne yol açan bir iklim olarak sunuluyor.

Kripto para birimi yatırımcıları, kitabı korkunç bir 2022’de kapatmaktan mutlu olacak.

Dünya yeni bir faiz oranı paradigmasına geçerken, düşük faiz oranları, ucuz para dönemi resmen sona erdiğinde, fiyatlar varlık sınıfı genelinde çöktü. Risk varlıkları çöktü ve risk yelpazesinde kripto para biriminden daha fazla yatırım var.

Bitcoin’e bakıldığında, dünyanın lider kripto para birimi, yılı girdiği 46.311 dolardan 16.547 dolardan kapattı. Bu da %64’lük bir düşüş anlamına geliyor. Ancak, patlayıcı kazançlar ve tüyler ürpertici kayıplarla ünlü bir varlık için tarihsel olarak ne kadar kötü performans gösterdi?

2022, bitcoin için en kötü ikinci yıl

Yeterli likidite ve fiyat verilerinin mevcut olduğu ilk yıl olan 2011’den bu yana yıllık getirilere bakıldığında, Bitcoin’in bu yılki %64’lük düşüşünün, 2018’deki yalnızca %72’lik düşüşün ardından en kötü ikinci rakam olduğunu gösteriyor. 2017’nin sonlarında 20.000 dolara ulaşan Bitcoin, ilk kez gerçekten ana akım bilince girdi.

Bu bağlamda, rakamlar 2022’nin başka bir yıl olabileceğini gösteriyor, değil mi? Bitcoin daha önce çok düştü ve her zaman daha yüksek geldi. Maalesef bu sefer bir sorun var.

Bitcoin tarihinde ilk kez resesyon yaşıyor

Satoshi Nakamoto, Büyük Mali Krizin ardından 2008 yılında Bitcoin teknik incelemesini yayınladı. “Engrained in Genesis Block” ifadesi, İngiliz The Times gazetesine bir göndermedir: The Times 03/Ocak/2009 Şansölye bankalar için ikinci kurtarma paketi hakkında.

İlk olarak 2009’da işlem gören Bitcoin, bu kriz sonrası ortama, sıfır (hatta negatif) faiz oranlarına, sıcak para yazıcısına ve riskli varlıklarda büyük getirilere sahip bir iklime itildi. Bitcoin’in piyasaya sürülmesinden bu yana borsa getirilerine hızlı bir bakış, bu yıla kadar işlerin kolay olduğunu gösteriyor.

Ve böylece tarihinde ilk kez, Bitcoin daha geniş ekonomide bir gerileme yaşıyor. Para yazıcısı kapatıldı ve faiz oranları yükseltildi, Federal Fon oranı şu anda %4,25 – %4,5 seviyesinde.

Bu çok önemli çünkü bazı Bitcoin savunucularının iddia edebileceğinin aksine, Bitcoin yüksek riskli bir varlık olarak alınıp satılıyor. S&P 500 ile korelasyonu çok yüksek olduğundan ve bu makalede yazdığım ve aşağıdaki grafikte gösterdiğim gibi, geçen yıl faiz oranlarının Nisan 2022’de yükselmeye başlamasından sonra yükseldiğinden, fiyat verileri bunu şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtlıyor.

Önceki ayı piyasaları aynı değil

Bu nedenle, Bitcoin için önceki bir ayı piyasasının geri çekilmesinden tahminde bulunmak saflıktır. Dünya, şimdi Bitcoin tarihinin herhangi bir zamanından farklı bir yer. Serbest para piyasası sonsuza kadar devam edemez ve şimdi Bitcoin’in neyden yapıldığını dünyaya gösterme zamanı.

Bitcoin genellikle altınla karşılaştırılır, ancak parlak metal uzun bir örnekleme süresi boyunca yatırımcıların servetlerini koruyabilecekleri bir koruma aracı ve saygın bir değer deposu olarak kabul edilebileceğini kanıtladı. Altının aşağıdaki tarihsel getiri tablosu, altının belirsizlik zamanlarında yükseldiğini açıkça göstermektedir. Bu, bir durgunluğa girdiğimizde görmek isteyeceğiniz türden bir grafik.

Ne yazık ki, Bitcoin şimdiye kadar borsa ile yüksek korelasyonda işlem gördü. Zamanla, savunucular bu bağlantının kopacağını umuyorlar. Bu tartışmaya açıktır, ancak şu anda kesin olan şey, Bitcoin’in olabileceği gibi bir “hedge” olmaktan çok uzak olduğudur.

Federal Rezerv güvercinleşir ve faiz artışlarını yumuşatırsa, varlık fiyatlarının yeniden yükseleceğinden ve teknoloji hisseleri ve Bitcoin gibi risk bölgesindekilerin en çok kazananlar arasında olacağından emin olabilirsiniz.

Uzun vadede trilyon dolarlık soru, bu korelasyonun kırılıp kırılmayacağı ve Bitcoin’in istenilen değer statüsüne ulaşıp ulaşamayacağıdır.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın