medyauzmani.com

BlockFi kaydı durdurdu – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – Kripto kredi şirketi BlockFi, kripto borsası FTX’in çöküşünden sonra darbe alan ilk şirketlerden biriydi.

BlockFi tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada şirketin para çekmeyi durdurduğu duyuruldu. Oluşan kelimede FTX sen Durumun belirsizliği nedeniyle şirketin faaliyetlerine devam edemeyeceği bildirildi.

Temmuz ayında BlockFi, FTX.US ile 400 milyon dolarlık bir kredinin yanı sıra ana şirket FTX’ten şirketi 280 milyon dolara satın alma opsiyonunu içeren bir anlaşma imzaladı.

Buna ek olarak BlockFi, ABD’li bankacılık ortağı Silvergate’in bugün gerçekleştirmeyi planladığı havale hizmetlerini 14 Kasım’a kadar askıya aldığını duyurdu.

FTX.US, satışları askıya alabileceğine dair bir uyarı yayınladı

FTX CEO’su dünkü özründe, şirketin ABD kolu FTX.US ile ilgili bir sorun olmadığını ve tüm faaliyetlerin normal olduğunu söyledi. Ancak, son gelişmeler sorunun FTX.US’u da etkilediğini gösteriyor, çünkü borsa ana sayfasında “FTX US’de işlemler birkaç gün içinde durdurulabilir. Lütfen kapatmak istediğiniz pozisyonları kapatın. Çıkışlar açık kalacak. “Değişikliklere devam edeceğiz” diye bir uyarı var.

BlockFi ile ilgili gelişmeye dönersek, BlockFi’nin faaliyete son verdikten sonraki ilk dönemde tüm müşteri varlıklarını FTX platformunda depolayacağı söylentileri var. Buna ek olarak, isimsiz kaynaklara atıfta bulunan raporlara göre BlockFi, olası bir geri ödeme sürecini çözmek için bir danışmanlık firması ile anlaşma imzaladı.

Ayrıca FTX.US’un BlockFi’ye 400 milyon dolarlık kredi açması, ABD pazarının da finansal sıkıntıda olduğunun önemli bir göstergesi.

Yazarı: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın