medyauzmani.com

Bölüm 11 iflası için kripto borsası FTX dosyaları


FTX’in iflas başvurusunda bulunduğu kripto piyasası kıyaslaması için bile pervasız bir hafta oldu.

İflas için FTX Şifreleme Değişimi

Bu, haftanın başından beri kripto alanında belki de en aktif hafta. Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan FTX, Sam Bankman-Fried’in şirketi ne kadar kötü idare ettiğini gösteren bir dizi olaydan sonra iflas başvurusunda bulundu.

Bu haftanın başlarında Binance, Changpeng Zhao’nun kararın ortaya çıkan bazı bilgilerden kaynaklandığını açıklayarak 584 milyon dolar değerinde FTT tokenini tasfiye edeceğini açıkladı.

FTX bundan sonra likidite sorunları yaşamaya başladı ve FTX’in Bankman-Fried’e ait bir riskten korunma fonu olan Alameda Research’ü finanse etmek için müşteri fonlarını kullandığını gösteren raporlarla.

Binance, FTX’i satın almayı teklif etti ve yükümlülüklerini üstlendi, ancak daha sonra FTX’in kitaplarını inceledikten sonra anlaşmadan çekildi.

FTX bugün erken saatlerde, FTX US ve Alameda Research dahil olmak üzere birçok FTX iştirakiyle birlikte Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

Ayrıca, CEO Sam Bankman Fried görevinden istifa etti ve görevi devralmak üzere Chicago’dan avukat John J. Ray III atandı. Bir kripto para borsası, Delaware’de iflas koruması istiyor.

FTX şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından soruşturma altında.

FTX, kripto borsasının çöküşünün ardından Avrupa’daki lisansını da kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Bu hafta kripto para piyasasından 150 milyar dolar silindi

Kripto para piyasası, FTX’in çöküşü sayesinde bu hafta büyük kayıplar yaşadı. Toplam kripto para piyasa değeri geçen haftanın sonunda 1 trilyon doların üzerindeydi.

Ancak, bu raporun yazıldığı sırada toplam kripto para piyasa değeri 852 milyar dolardır. Bitcoin bu hafta değerinin %19,5’ini kaybetti ve şu anda madeni para başına yaklaşık 16 bin dolardan işlem görüyor. Eter de bu hafta %22 düştü ve şu anda 1.200 dolar civarında işlem görüyor.

Crypto.com, Solana ağında USDC ve USDT çekimlerini duraklatıyor

Bu haftaki diğer düşüş haberlerinde, kripto para borsası Crypto.com müşterilerini bu konuda bilgilendirdi. Para çekme işlemleri durduruldu Solana ağındaki istikrarlı paralar USDT ve USDC’den.

Crypto.com, hareketin hemen gerçekleştiğini ve kullanıcıların Solana’nın ağı üzerinden USDT ve USDC stabilcoinlerini yatıramayacaklarını söyledi. USDT ve USDC, Ethereum ve Cronos dahil olmak üzere diğer ağlar aracılığıyla kullanılabilir durumda kalır.

Binance kendi acil durum fonunun başında

FTX’in çöküşünden sonra, çoğu kripto şirketi bu hafta savunmada. Çoğu şirket, FTX ile ilişkili herhangi bir paraya sahip olup olmadıklarını ve ortaya çıkan etkinin üstesinden gelip gelemeyeceklerini ortaya çıkardı.

Dünyanın önde gelen kripto para borsası Binance varlığını ortaya çıkardı doldurulmuş Güvenli Kullanıcılar Varlık Fonları (SAFU) 1 milyar dolara kadar değerde. Kripto para borsası, kripto alanında devam eden kış nedeniyle miktarın yılın başından bu yana 735 milyon dolara düştüğünü söyledi. Hareket, Binance’in kullanıcıların fonlarının platformda güvende olduğuna dair bir onay olarak görülüyor.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın