medyauzmani.com

Borsalardaki Bitcoin arzı 2017’den beri en düşük seviyede, ama neden? dizi hakkında rapor


ana prizler

  • Bitcoin arzının %11,8’i şu anda borsalarda, 2017’den beri en düşük seviye
  • Borsalardaki Bitcoin arzı, kripto para biriminin pandemik bombalama dalgası çarpmadan önce düştüğü Mart 2020’den bu yana istikrarlı bir şekilde düşüyor.
  • Başlangıçta insanlar Bitcoin madenciliğini yüksek hacimler, yüksek etkinlik ve büyük getiri kapsamı ile canlı, canlı bir kripto ekosistemine katılmak için yaptılar.
  • Bugün hacimler ve ilgi azaldı, ancak farklı nedenlerle de olsa Bitcoin’in borsalardan kaçma modeli devam ediyor.
  • Bitcoin, FTX çöküşünden sonra artan güvenlik ve şeffaflık endişeleri nedeniyle muhtemelen son aylarda borsalardan ayrıldı.

“Anahtarların değil, madeni paraların değil.”

Kriptografideki en eski deyişlerden biri. Bir yıl sonra dünyanın en büyük borsalarından birine tanık oldu. Şaşırtıcı bir şekilde kumar oynayın Müşterilerin varlıkları o kadar gizli ki, çoğu kişi buna daha fazla dikkat etmiş olmayı diledi.

Şimdi insanlar dinliyor. Gerçekte, bu pandemi boyunca oluyor olsa da. Borsalardaki bitcoin bakiyesi şu anda 2,27 milyona düştü – bu, Drake’in “Tanrı’nın Planı”nın radyoda defalarca çalındığı Mart 2018’den bu yana en düşük seviye.

Etiket, genel teklifle karşılaştırıldığında daha da düşüktür. Şu anda borsalarda Bitcoin arzının %11,8’i var. Bu, Aralık 2017’den bu yana en düşük seviye.

Kripto para birimi meraklıları, Aralık 2017’yi Bitcoin’in kesinlikle çıldırdığı ay olarak hatırlayacaklar. Bitcoin’in 20.000 doları aştığını ilk gördüğümde tam olarak nerede olduğumu hatırlıyorum; Dokunaklı bir an gibi geldi.

Bu arada, turuncu madeni para ile yedi hafta sonra 7.500 dolarla en üst sırayı aldı. Bir yıl içinde, 3.000 doların çok üzerine çıkmadı. 2020’de COVID vurana kadar kaderi değişmeyen uzun, çorak bir pazardı.

Bitcoin nereye gidiyor?

“Anahtarlarınız değil, madeni paralarınız değil” diyorum ama borsa dışı madeni para trafiğini yönlendiren tek şey bu değil.

Yukarıdaki grafiklerin gösterdiği gibi, borsalardaki Bitcoin arzı Mart 2020’den beri düşüyor. Bu aynı zamanda COVID’in başladığı aydır. Kripto dünyasında bulunduğum için, bunun şimdiye kadarki en korkunç zaman olduğunu da düşünüyorum – Bitcoin, dünyanın dört bir yanındaki pazarlar bu COVID olayının tam olarak ne olduğunu anlamaya çalışırken korkunç bir 48 saat içinde yaklaşık 10.000 dolardan 5.000 dolara düştü. 19.

Ama sonra, boğa piyasası hareket etmeye başladı. Peki Bitcoin neden bu kadar uzun süredir borsalarda düşüyor?

Gerçek şu ki, ironik bir şekilde, Matra’nın tam tersi, en azından kısmen, “Not Your Keys, Not Your Coins” ifadesinin arkasında olabilir. Bunun nedeni, boğa koşusu sırasında kripto para ödünç verme platformlarının yükselişi – Celsius, BlockFi, Voyager Digital, vb.

Bu platformlar, Bitcoin’de iyi bir getiri sağladı ve bu, milyarlarca dolarlık girişi çekti. Şimdi, bu isimlerle ilgili bir şeyi fark edebilirsiniz: Bugün hepsi meteliksiz. Bu, şu anda son aylarda borsalardan ayrılan paraların başka nedenlerle olduğu açık.

Yani burada iki yönlü bir açıklama olabilir: boğa koşusu sırasında, madeni paralar merkezi platformlardaki dönüş karşılığında borsalardan çıkıyordu. Veya DEX’ler veya diğer varış noktaları için borsalardan çıkıyorlardı. Kripto para birimi şu anda patlama yaşıyordu; Yapacak ya da kazanmak için geri dönecek hiçbir şey yoktu.

Ancak bugün hacimler azaldı. DeFi içinde kilitlenen toplam değere bakıldığında, Aralık 2021’de 180 milyar dolara ulaştıktan sonra 50 milyar dolara düştü. Bu, %72’lik bir düşüş. Basitçe söylemek gerekirse, fiyatlar düşüyor, hacimler düşüyor ve genel olarak faiz düşüyor.

Hacim ve faizdeki bu düşüşün, Bitcoin’in borsalardan çekilmesini azaltmış olması muhtemeldir. Ancak bu düşüşün yerini, insanların Bitcoin’i benzer bir oranda çekmesi almış olabilir, ancak tamamen farklı bir nedenle: güvende olmak, soğuk depoya göndermek. Bunun için Sam’e ve diğer birçok skandala teşekkür edebilirsiniz.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın