medyauzmani.com

Brezilya Merkez Bankası, 2024’te Brezilya Merkez Bankası madeni paralarını piyasaya sürmeyi planlıyor


  • Brezilya Merkez Bankası, 2024 yılında bir merkez bankası dijital para birimi başlatmayı planlıyor.
  • Merkez bankası başkanına göre, dijital varlıklar katılımı artırabilir.
  • Brezilya, tek büyük ikili para birimlerine sahip ülkeler olarak Çin, Bahamalar ve Nijerya gibi ülkelere katılacak.

Brezilya Merkez Bankası Başkanı Roberto Campos Neto, düzenlediği basın toplantısında bankanın 2024 yılında bir merkez bankası dijital para birimi başlatmayı planladığını açıkladı.

Neto ayrıca, bankanın CBE’yi tam olarak uygulamadan önce diğer finans kurumlarıyla birlikte bir pilot program yürütmeyi planladığını da açıkladı. Ayrıca, özellikle artan katılım için bir merkez bankası tarafından çıkarılan dijital para birimini yerleştirmenin faydalarını vermeye devam etti.

Neto dedi ki:

“Bu dijital, ücretli ve entegre sistemin, kapsayıcılıkla birlikte, insanların finans dünyasında gelişmelerine ve dahil olmalarına çok yardımcı olacağına inanıyorum.”

Ayrıca şunları ekledi:

“Daha fazla yerleştirme, daha düşük maliyet, aracılık, daha düşük giriş engelleriyle rekabet, etkin risk kontrolü, verilerden para kazanma, finansal varlıkların ve sözleşmelerin tam olarak tokenleştirilmesi. Brezilya’daki bu dijital ekonomide gördüğümüz şey bu.”

Bugünün gelişiminin, Brezilya’nın dijital para birimini geliştirme planlarını açıklamasından yaklaşık sekiz ay sonra geldiğine dikkat edilmelidir.

Başarılı olursa, Brezilya Çin, Nijerya, Hindistan ve gelecekte piyasaya sürme planları da dahil olmak üzere kendi merkez bankası dijital para birimlerini başlatmış olan diğer ülkelere katılacak. Genel olarak, şu anda CBDC’leri başlatmak için benzer planlar arayan birçok ülke var.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın