medyauzmani.com

BTC Türk Kurucunun Yerinden Yönetim Konuşması – World Digital Media News


Blockchain teknolojisinin kripto para birimlerini destekleyen belki de en önemli yönü dağıtım konusudur. Peki, giderek büyüyen ve merkezileşen borsa, bir çatışmaya neden oluyor mu?

Binance CEO’su CZ’nin “şeffaflığı” vurgulayan politikaları açıklamasının ardından kripto para dünyasında birçok kez görüldü. “desantralizasyon” Konuşmalarının fitili yeniden yandı. Bu konuşmayı tekrar gündeme getiren son olay; Aralık 2021’de Türkiye’de faaliyete başlayan dünyanın en büyük borsalarından biri olan FTX Global ortadan kayboldu.

Bu, Binance CEO’su CZ istediğini ve FTX’i satın alacağını söylediğinde çekildi. “Merkezi olmayan bir altyapıda tekel” kavram olarak yorumlanmıştır. BTC Türk’ün kurucusu Kerem Tibuk’un Twitter’dan aktardığı tartışmaya Türkiye’den borsa da bağlandı.

Kerem Tibuk, BTC Türk’ün yaklaşımını açıkladığı çeşitli tartışmalara ve makalelere katıldı:

BTC Türk adını bir kenara koyduğumuzda bu terim ne anlama geliyor?

Kerem Tibuk bu açıklamalarla sadece BTC Türk yöntemini anlatmıyor. Ayrıca, dünyanın en köklü işletmelerinden bazılarının eylemleri için son derece kritiktir. Örneğin borsanın bu gücü müşterileri ile birlikte kullanması – para karşılığında tüm kripto paraları listelemesinin yanlış olduğunu söylüyor.

Diğer bir deyişle, merkezileşen ve büyük bir güce sahip olan borsanın bu gücü birçok kişiyi kâra yönlendirmek için kullandığı söylenmektedir. Bu gibi durumlarda, borsanın kripto para birimlerinin altında yatan “merkezi olmayan alternatif ekonomik model” kavramıyla çeliştiği söyleniyor. BTC Türk ise CE Kerem Tibuk’un görüşlerine sahip olmasına rağmen aslında bir orta sınıftır.

Kerem Tibuk’un bu sözleri hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmından belirtebilirsiniz.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın