medyauzmani.com

BTC ve ETH’nin yanı sıra 3 kripto para da bankalar arasında çok popüler


Bankalar ve finans kurumları küçük adımlarla da olsa kripto paralara doğru ilerliyor. Yeni rapora göre bankalar tarafından en çok Bitcoin ve Ethereum tercih ediliyor. Bunun dışında bankaların tercih ettiği 3 kripto para birimi bulunmaktadır.


BTC ve ETH’nin yanı sıra 3 kripto para da bankalar arasında çok popüler

Kripto para birimi alanında çalışan küresel bankalar azdır. Ancak bu finansal kurumlar yavaş yavaş kapılarını kripto paralara açıyor. Bank for International Settlements (BIS) tarafından hazırlanan yeni bir rapor, hangi kripto para birimlerinin bankalar arasında en popüler olduğunu gösteriyor.

Yeni bir rapora göre, piyasa değeri olan iki büyük kripto para birimi, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), bankaların tercih ettiği para birimleri listesinin başında yer alıyor. Banka mevduatlarının yüzde 31’i Bitcoin’de. Bu oran önde gelen altcoin Ethereum’da yüzde 22’dir. Bu, 30 Eylül’de yayınlanan BIS raporuna dahil edildi.

İlgili – Bir kripto uzmanından Bitcoin uyarısı: 2022’nin yeni dip seviyesi mi geliyor?

Bankalar arasında en popüler kripto para birimleri

Grayscale BTC ve ETH ticareti ile bankaların bu iki para birimindeki yatırımları toplamın yüzde 90’ına yaklaşıyor. Söz konusu rapora göre Bitcoin ve Ethereum dışında bankaların en çok tercih ettiği 3 kripto para birimi bulunuyor. Bunlar Polkadot (DOT), Ripple (XRP) ve Cardano (ADA). Her iki para biriminde de banka ücretlerinin maliyeti %2’dir.

Bunun dışında Solana (SOL) %1, Litecoin (LTC) %0,4 ve Stellar (XLM) %0,4 yatırım yapmış görünüyor.

BTC ve ETH'nin yanı sıra 3 kripto para da bankalar arasında çok popüler

Bankaların kripto yatırımları Kaynak BIS raporu

BIS’in açıklaması şu şekilde:

“Bankalar ayrıca çok az (USD para birimi) ve sabit varlık sattıklarını gösteriyor.”

BIS, kripto bankacılığı alanındaki toplam para miktarının 9,18 milyar dolar olduğunu zaten açıklamıştı. Bu da bankacılığın toplam maliyetinin sadece yüzde 0,01 olduğunu gösteriyor.

İlgili – Ekim ve Kasım aylarında Bitcoin fiyatındaki artışı gösteren 2 gösterge

Kaynak

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın