medyauzmani.com

Bu hafta kripto para fiyatları için önemli olan tek bir şeyi kanıtlıyor


Geçen hafta bu gün Ethereum, birleşme sonunda gerçekleştiği için kripto para birimi tarihindeki en büyük yazılım güncellemesini tamamladı. Her şey tam olarak yazıldığı gibi sorunsuz bir şekilde geldi ve gitti.

O zamandan bu yana geçen hafta, Ethereum değerinin %12’sini kaybetti.

Jerome Powell piyasayı hareketlendiriyor

Birleşme gibi büyük bir olayın bile piyasaları gerçekten kontrol eden şeyin, yani makro durumun üstesinden gelmek için yeterli olmadığını gösteriyor. Makro derken, Jerome Powell ve Federal Rezerv’in buna nasıl tepki verdiğini kastediyorum.

Federal Rezerv, büyük ölçüde geçen haftaki hayal kırıklığı yaratan enflasyon okumasının etkisiyle 75 baz puanlık bir faiz artırımı daha duyurdu. Şimdi piyasaya verilen mesaj çok açık: Faiz oranları, enflasyon düşene kadar kitlesel ve hızlı bir şekilde yükselmeye devam edecek.

Ve daha önce herhangi bir şüphe varsa, kesinlikle şu anda şüphe yok: kripto para birimleri bu faiz artışlarını takip edecek.

Faiz oranları neden kripto para birimi fiyatlarını kontrol ediyor?

Kriptografi hala alabileceğiniz kadar risklidir. Risk spektrumundan uzaklaştıkça, hareketler hem yukarı hem de aşağı daha oynak olacaktır.

Federal Rezerv faizlerini yükseltmek, borçlanmayı ve yatırımı daha pahalı hale getirir ve böylece ekonomiden likidite çeker. Bu, enflasyonu yavaşlatırken aynı zamanda bir durgunluğu tehdit ediyor, Fed’in yürümeye çalıştığı ip.

Sonuç olarak, hisse senetleri, özellikle de gelecekteki nakit akışı tipik olarak daha fazla iskonto edilen yüksek büyüme ve teknoloji hisse senetleri düştü. Bu iskonto oranları yükselirse, şirketler bugün daha az değerdedir ve dolayısıyla hisse senedi fiyatı düşer.

Kripto para birimlerine gelince, enflasyondan korunmayla ilgili birçok hikayeye rağmen, henüz orada değiller. Borsa ve kripto para birimi arasındaki korelasyon çok yüksek ve ikisi el ele hareket etti.

Gelecek ne gösterir?

Son zamanlarda bu konuda çok yazdım. Uzun vadede bitcoine inanmama rağmen, kısa vadede fiyat hareketinin büyük ölçüde yönlendirildiği gerçeğini ortadan kaldıramıyorum.

Şahsen ben ekonominin gidişatı hakkında çok olumsuz hissediyorum ve kışın gerçekten çirkin olabileceğini düşünüyorum. Bu spekülasyon gerçekleşirse, Bitcoin piyasanın geri kalanını takip edecek.

Krizlerde, yönetimde kaliteye giden bir yolculuk olduğu için katılımlar bire gider. Yatırımcılar riskli varlıkları satar ve güvenli varlıklara akın eder. Bu, tüm güvenli liman varlıklarının en güvenlisi olarak görüldüğü için güçlü doların nedeninin bir parçası.

Bu, önceki durgunluklarda defalarca gördüğümüz bir model. Kripto para birimleri için bu, kısa tarihindeki ilk büyük düşüş. Ve şu anda, konsolidasyon gibi olumlu olaylarda bile, bir kripto para biriminin fiyat hareketi için önemli olan tek şey ekonominin daha geniş hareketleri.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın