medyauzmani.com

Cardano ağı neyi bekliyor? – Dünya Dijital Medya Haberleri


Portföy Ekle/Kaldır

İzleme listesine ekle

Rol Ekle

Konum başarıyla eklendi:

Lütfen finansal bilgilerinizi sağlayın

Tür: Al ve Sat

Tarih:

Miktar:

Fiyat

Güç: 1:1 1:10 1:25 1:50 1:100 1:200 1:400 1:500 1:1000

Yeni bir izleme listesi oluşturun Yeni varlıklar oluştur Ekle Oluştur + Başka bir konum ekle Kapat

Portföy Ekle/Kaldır

İzleme listesine ekle

Rol Ekle

Konum başarıyla eklendi:

Lütfen finansal bilgilerinizi sağlayın

Tür: Al ve Sat

Miktar:

Fiyat

Güç: 1:1 1:10 1:25 1:50 1:100 1:200 1:400 1:500 1:1000

Yeni bir izleme listesi oluşturun Yeni varlıklar oluştur Ekle Oluştur + Başka bir konum ekle Kapat

Kriptohaberleri.gen.tr – kardano Topluluk bugün Vasil hard fork için güncellemeler alıyor. Bu değişiklik, blockchain ağında büyük değişikliklere yol açacağı için Cardano’nun beklentilerini yükseltiyor.

Vasil Hard Fork fırlatmaya hazır

Cardano ağındaki Vasil hard fork için sayım başladı. Test sürecindeki bazı sorunlar nedeniyle Temmuz ayından bu yana birkaç kez ertelenen yükseltme, teknik sorunların çözülmesinin ardından planlandı. Artık 12 saate yakın olan değişiklikler merakla bekleniyor.

Son olarak IOHK, Cardano ağı üzerinde Vasil çatalını piyasaya sürerek 3 gereksinimin karşılandığını duyurdu. Buna göre; ADA fonlarının %85’inden fazlasını taşıyan 13 kripto para borsası mevcut ağın güncel sürümünü kullanmaya başladı. En iyi 10 dApp uygulamaları ve hisse havuzu operatörleri (SPO), güncellenmiş 1.35.3 düğümlerini dağıttı.

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson ayrıca topluluğa, cüzdanın en son sürümü olan Daedalus 5’e yükseltmelerini ve büyük hataları düzeltmelerini tavsiye etti.

Vasil hard fork’un bir başka özelliği de, geleneksel fork sistemlerinden farklı olarak yeni bir protokol yükseltmesi sağlayan HFC teknolojisi olarak bilinen özel bir hard fork kombinasyonunun kullanılmasıdır. Bu şekilde yükseltme, ağı yeniden başlatmadan etkinleştirilecektir.

Vasil çatalından sonra Cardano ağı ne bekliyor?

Değişiklikten sonra Cardano ağı kullanıcılara daha hızlı ve daha düşük maliyetler sunacak. Ayrıca ağ, Hydra aracılığıyla katman-2 desteği de alacak. Cardano ağında Hydra ile lisanslı uygulamaların ölçeklenebilirliğinin artması bekleniyor.

Cardano, Hydra’nın entegrasyonunu, yeniden yapılanmanın ardından Blockchain ağının dışında çalışacak bir katman-2 çözümü olarak görecek. hidra, Ethereum ağ paralel bir sistemdir Çokgen Ana ağlara göre daha düşük maliyetler sunacak ve aynı zamanda ağlar daha kapsamlı olacaktır. Tier-2 çözümünün diğer faydaları arasında daha az gecikme ve daha yüksek hızlar bulunur.

Ayrıca Cardano ağının XRP’den sonra en hızlı Blockchain olduğu söyleniyor. Bir işlemin ağ üzerinden geçmesi 1 dakikadan az sürerken, işlemin tutarlı kalması için günlüğün doğrulanması ve başarıyla işlendiğinin doğrulanması işlemi 20 dakika sürer.

Vasil sert çatalİnternete katacak bir diğer şey ise Blockchain ile interneti daha güvenli hale getirmek. En son Blockchain ağında, cüzdan kullanıcıları, yerleşik uygulamalara (dApps) bağlanırken ücretlendirdikleri ücretlerin %150’sini koyarlar. Doğrulama başarısız olursa, dApp kullanıcıları zor kazanılmış servetlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldı. Vasil’in hard fork’undan sonra sorun aşılacak ve doğrulama başarısız olursa teminatın cüzdan adresine aktarılması mümkün olacaktır.

Cardano ağı popüler bir güncelleme bekliyor olsa da, ağın standart tokeni ADA bugün hakim olmaya devam ediyor. Hafta başından bu yana 0,48 dolardan işlem gören ADA, dünkü oynaklığın ardından bugün %3,5’in üzerinde fiyat artışıyla 0,45 dolar grubuna geri döndü ve şu anda toparlanıyor.

Yazarı: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın