medyauzmani.com

Circle, ABD doları rezerv mevduatlarını sorunlu Silvergate Bank’tan taşıyor


  • Silvergate Bank Çarşamba günü yaptığı açıklamada, kayıpların onu ihtiyaç duyduğundan daha az sermayeyle bırakabileceğini söyledi.
  • Banka kısa süre önce kurumlar tarafından kripto para birimi borsalarına para aktarmak için kullanılan SEN platformunu kapattı.
  • Coinbase, Galaxy ve Paxos, Silvergate ağı üzerinden transfer kabul etmeyi durdurdu.

USDC stablecoin ihraç devresi bugün, bankanın sıkıntıları kötüleştikçe USDC rezerv mevduatlarını Silvergate Bank’tan diğer bankalara taşıdığını duyurdu.

Bir basın açıklamasında departman, bankada devam eden belirsizlik nedeniyle Silvergate’te tuttuğu küçük USDC yüzdesini taşıma kararı aldığını söyledi. Çarşamba günü Silvergate, zararların bankayı ihtiyaç duyduğundan daha az sermayeyle bırakabileceğini ve yaşayabilirliğini değerlendirdiğini bildiren bir bildirimle alarma geçti. Banka ayrıca imtiyazlı hisse senedi temettüsünü askıya aldı.

Olayların dönüşünden sonra bankanın hisseleri hemen düşmeye başladı ve Paxos Trust Co. ve Coinbase Global Inc. ve Galaxy Digital Holdings Ltd. Bankayla bağını kes. Diğer kripto şirketleri de Silvergate aracılığıyla ödeme kabul etmeyi bırakmaya karar verdi.

Büyük ortak çıkışı, ABD kripto para birimi alanında önemli bir oyuncu olduğu için bankanın ana mevduat kaynağını tehdit ediyor.

Rezerv fon koruması

Bir basın açıklamasında Circle, Silvergate Bank ile bağları koparmak anlamına gelse bile en büyük önceliğinin USDC’yi destekleyen rezerv fonları korumak olduğunu belirtti.

İlginç bir şekilde, Silvergatee tarafında sorun belirtileri ve kripto varlık risklerine daha geniş ölçüde maruz kalma giderek daha belirgin hale geldikçe, Circle geçen yıl Silvergate’ten USDC mevduatlarını çekmeye başladı.

Circle, USDC rezervlerinin Circle Reserve Fund ve birkaç iyi sermayeli ABD bankasında tutulduğunu ileri sürmüştür. Circle Reserve Fund, USDC rezervlerinin %80’ine sahiptir. Rezervler, önde gelen bir denetim firması olan Deloitte tarafından aylık olarak denetlenmektedir.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın