medyauzmani.com

Çoğu kurumsal yatırımcı kripto para birimine hazır


Fidelity Digital Assets tarafından yapılan araştırma, dijital varlık satın almakla ilgilenenlerin %90’ının önümüzdeki beş yıl içinde bunu yapmayı planladığını gösteriyor.

Yakın tarihli bir araştırma, kurumsal yatırımcıların %70’inin gelecekte bir noktada dijital varlıklara yatırım yapmayı veya satın almayı beklediğini ortaya koydu. Reuters raporu bugün.

Anket, Coalition Greenwich ve Fidelity Center for Applied Technology ile kurumsal kripto saklama sağlayıcısı Fidelity Digital Assets tarafından Aralık 2020 ile Nisan 2021 arasında gerçekleştirildi.

Ankete, ankete katılan Fidelity Digital Assets’ten 1.100 küresel kurumsal yatırımcı, riskten korunma fonları, yüksek net değerli yatırımcılar, finansal danışmanlar, aile ofisleri ve bağışlar dahil edildi.

Amerikalı katılımcıların yaklaşık üçte biri, 2020’de dijital varlıklara sahip olan %27’lik bir artışla zaten dijital varlıklara yatırım yapıyor. Bu arada, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Asya’da ankete katılan yatırımcıların yarısından fazlası dijital varlıklara yatırım yapıyor.

Anket, kurumsal yatırımcıların %80’inin dijital varlıkların portföylerinde bir yeri olduğuna inandığını, Asyalı katılımcıların en güçlü inanca sahip olduğunu, Avrupalıların %77’sinin ve Amerikalıların %69’unun aynı fikirde olduğunu gösterdi.

Bu, Fidelity Digital Assets tarafından Kasım 2019 ile Mart 2020 arasında gerçekleştirilen ve kurumsal yatırımcıların yalnızca %60’ının dijital varlıkların yatırım portföylerine ait olduğuna inandığı bir önceki ankete göre belirgin bir değişiklik olduğunu ortaya koydu.

Fidelity Satış ve Pazarlama Müdürü Kristen Sandler kurumsal yatırımcı bugün, Dijital varlıklarla ilgili genel olarak olumlu bir algı var. 2026 yılına kadar dijital varlıkların daha yaygın hale gelmesini bekliyoruz.”

Anket, gelecekte dijital varlıklara yatırım yapmakla ilgilenenlerin yaklaşık %90’ının bunu önümüzdeki beş yıl içinde doğrudan veya yatırım ürünleri veya kripto hisse senetleri aracılığıyla yapmayı umduğu için destekliyor gibi görünüyor.

Ancak, hala kurumsal benimsemeyi yavaşlatan faktörler var. Araştırma, yatırımcıların en büyük engelin fiyat oynaklığı olduğuna inandığını gösterirken, muhafazakar olmanın diğer nedenleri arasında piyasa manipülasyonu ile ilgili endişeler ve kripto para birimlerinin değerini değerlendirmek için şeffaflık, araçlar ve temellerin eksikliği yer alıyor.

Bu endişelere rağmen, kurumlar arasında kripto para birimine hala artan bir ilgi var. Katılımcıların dijital varlık yatırımının geleceğine ilişkin umutları, daha iyi kripto güvenliği ve güvenliğinin yanı sıra pazar ve veri analitiği gibi daha fazla hizmet ve elektronik ticaret platformlarına daha fazla erişim içeriyor.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın