medyauzmani.com

Coinbase, Apple’ı gerekçe göstererek NFT hizmetlerini durdurmaya karar verdi – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – ABD kripto para borsası CoinbaseApple’ın katı düzenlemeleri nedeniyle NFT hizmetlerini askıya almaya karar verdi.

Coinbase, Twitter’da Apple’ın Hisse fiyatı NFT politikasını geri çekene kadar NFT ticaretini askıya aldığını söyledi. elmason seçeneklerinde uygulama içi satın alımlar yoluyla NFT işlemleri için kas ücretlerinin %30’unu alacağını duyurdu.

Karışıklığı açıklayan Coinbase, bas paranın Blockchain işlemleri yoluyla toplandığını ve Apple’ın bu paranın yüzde 30’unu alması için bir dayanağı olmadığını söyledi. Bu bağlamda teknoloji devinin kripto para birimleriyle yapılan gas ödemelerinden nasıl komisyon alacağı ise henüz netlik kazanmadı. Ayrıca Coinbase, NFT’den aldığı komisyonu, gönderilen her e-posta için ücret ödeyen bir şirketle karşılaştırarak bu konudaki memnuniyetsizliğini dile getirdi.

Dikkate değer bir diğer özellik de NFT’leri devreden tarafların gas ücreti ödememesidir. Bu para doğrudan satıcılara gidiyor. Bu açıdan bakıldığında Apple’ın değişken akaryakıt fiyatlarından nasıl iş bulacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Twitter – Apple’ın sorunları

Apple, Twitter ile yaşadığı anlaşmazlıklarla bu hafta yine iş başında. Twitter patronu Elon Musk, Twitter’ın App Store’dan kaldırılmasının gündemde olduğunu söyleyerek Apple’ı eleştirdi. Bu sebeplerden dolayı Musk, Apple CEO’su Tim Cook ile bir görüşme yaptı ve bu görüşme sebebiyle Twitter’ın App Store’dan kaldırılmayacağı söylendi ve sorun artık bitmiş gibi görünüyordu.

Apple kendini eleştirdi

Apple, ortamında çalışacak yazılımları belirleyen tek şirket olduğu için de eleştirildi. Meta CEO’su Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde Apple’ın politikasını eleştirmiş ve bunun sürdürülebilir olmadığını söylemişti.

Öte yandan Apple, yatırımcılar arasında oldukça popüler olan MetaQuotes Yazılımı, MetaTrader 4 ve MetaTrader 5’i eylül ayında uygulama pazarından kaldırdı.

Forex piyasasında büyük sorun oluşturan programın yasaklanacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı ancak yapılan yorumlarda MetaTrader uygulamaları üzerinden birçok sahte platformun yasaklanmasından bahsedildi.

Author: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın