medyauzmani.com

Coinbase, kullanıcılardan USDT’yi “saygın” USDC ile değiştirmelerini ister


  • Kripto para borsası Coinbase, kullanıcılarının USDT’lerini USDC ile değiştirmelerini istiyor.

  • Şirket, USDC’yi güvenilir ve itibarlı stabilcoin olarak adlandırıyor.

  • Coinbase, USDC stablecoin sağlayıcısı Circle’ın kurucu ortağıdır.

Coinbase, kullanıcıların USDC’yi benimsemesini istiyor

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan Coinbase, kullanıcılarını USDT stablecoin’lerini USDC ile takas etmeye çağırdı. USDT, dünyanın önde gelen stablecoin’idir (65 milyar dolarlık piyasa değeriyle) ve Tether tarafından çıkarılır.

Bu arada USDC, Coinbase’in bulunmasına yardım ettiği bir şirket olan Circle tarafından çıkarılan stablecoin’dir. içinde Blog yazısı 8 Aralık’ta Coinbase, USDC’nin güvenilir ve itibarlı bir stablecoin olduğunu söyledi. Coinbase yazdı,

“Daha açık bir küresel finansal sistem yaratmak amacıyla 2018’de USDC’yi kurduk. USDC, %100 nakit ve ABD tarafından düzenlenen finansal kurumlarda tutulan kısa vadeli ABD Hazine bonoları ile desteklenmesi bakımından benzersizdir. Her zaman USD’ye 1:1 oranında paraya çevrilebilir. Müşteriler şeffaflık talep ediyor ve USDC, Amerika’nın en büyük denetim, vergi ve danışmanlık firmalarından biri olan Grant Thornton LLP’den aylık sertifikalar aracılığıyla bunu yapıyor. Ek olarak, dünya genelinde² uygun müşteriler Coinbase ile USDC varlıklarında %1,5’e kadar APY³ kazanıyor.”

Son olaylar Coinbase’i USDC’yi tercih etmeye sevk etti

Coinbase, son birkaç haftadaki olayların kullanıcılarından USSC’ye geçmelerini istemeye sevk ettiğini açıkladı. Zincirler arası veriler, USDT’nin bir sonraki ABD dolarına karşı çıpasını kısa süreliğine kaybettiğini gösterdi. FTX dökümü. Coinbase şunu yazdı;

Bununla birlikte, son birkaç haftadaki olaylar bazı stablecoin’leri teste tabi tuttu ve güvenli bir uçuş gördük. USDC’nin güvenilir ve itibarlı bir stablecoin olduğuna inanıyoruz, bu nedenle geçiş yapmayı daha da kolaylaştırıyoruz: bugünden itibaren küresel perakende müşterilerinin USDT’yi USDC’ye dönüştürmesi için ücretlerden feragat ediyoruz.”

USDT, kripto para birimi alanında önde gelen stablecoin olmaya devam etse de, yıllar boyunca birçok tartışmayla karşı karşıya kaldı. Tether’in USDT stablecoin’inin tam olarak desteklenmediğine dair iddialar vardı.

Eylül ayında, New York’taki bir ABD yargıcı, stablecoin ihraççısına USDT desteğiyle ilgili mali kayıtları yayınlamasını emretti. 2020’de New York Başsavcılığı dava Tether’in mali durumuyla ilgili belgeleri yayınlamasını sağlamak için.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın