medyauzmani.com

Coinbase’in nesi var? CEO, hissesinin yüzde 2’sini sattı


Bugün bir Coinbase yatırımcısına destek olun.

CEO ve kurucu Brian Armstrong, hisselerinin %2’sini satacağını açıkladı, bu da güç durumdaki kripto para borsasına bir darbe daha.

Coinbase’in halka açılması, kripto para birimleri için belirleyici bir andı

Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olan Coinbase, kripto para birimi için kobay oldu.

Şirket, geleneksel yoldan halka arzdan kaçındı ve bunun yerine Nisan 2021’de Nasdaq’ta halka açıldığında doğrudan bir listeleme izledi. Ancak listeleme yöntemi sadece oldukça yeni değildi; İlk etapta halka sunulduğu gerçeğiydi.

Büyük masada otururken kripto para birimini temsil ediyordu. Hiçbir kripto şirketi halka açılmadı ve güneş altındaki her madeni paranın yatırımcılar için büyük getiriler sağladığı bir zamanda geldi.

Şimdi uzun zaman önce görünüyor. Bitcoin o sabah 59.000 dolardan açıldı. Jerome Powell’ın yazıcısı kıpkırmızıydı. Boomers, çocuklarına Dogecoin denilen bir şeyi nasıl satın alacaklarını soruyordu.

Coinbase o sabah halka açıldı ve ilk işlem gününü hisse başına 328 dolardan kapattı. Kripto para devi yaklaşık 86 milyar dolar değerindeydi. Güzel zamanlar yaklaşıyordu.

Kripto paralar geldi.

IPO’dan bu yana performans

Coinbase geldiğinde düştü.

Bunu yazarken, 63 dolardan işlem görüyor. Bu, şu anda 16.6 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen listesinden %83’lük bir düşüş. Aşağıda çizdiğim gibi, yaralı bitcoin bile ondan daha iyi performans gösterdi.

Peki tüm bu hata nerede oldu? Sanırım ilk şey volatilite. Coinbase gibi bir hissenin çok hızlı bir şekilde değer kaybetmesine şaşırmamalıyız. Kripto para birimleri ile eşit performans gösterir ve her zaman olacaktır.

Kripto düşerse, piyasalara olan ilgi düşer. Arkadaşları 100X geri dönüşü hakkında tweet attığında herkes bunu istiyor. Bu, Coinbase için daha düşük hacim, işlem ücretleri ve nihayetinde daha kötü performans anlamına gelir.

Kripto para biriminin benzersiz oynaklığı ile Coinbase’in bu kadar değişken olması şaşırtıcı olmamalı. O zaman söylediğim şey buydu: Kripto para arayan kurumsal bir yatırımcıysanız ve herhangi bir nedenle – düzenleyici, bürokratik vb. – Bitcoin’i doğrudan satın alamazsınız, Coinbase hisselerini satın almak mantıklıdır.

Ya da belki daha yaşlı bir yatırımcısınız, (anlaşılır şekilde) kripto piyasalarında kendini koruma/cüzdan oluşturma vb. yapar) Coinbase hisselerini satın almak mantıklıdır.

Ancak, diğer herkes için neden doğrudan Bitcoin satın almıyorsunuz? Neden Coinbase rotasına gitmelisiniz; Ne özelliği var?

CEO, hissesinin yüzde 2’sini sattı

Kurucu ve CEO Brian Armstrong, yaklaşık 3,2 milyar dolar değerinde şirkette %19 hisseye sahiptir. Ve yakında bu, bazılarının satışını duyurduktan sonra %17’lik bir hisseye dönüşecek.

“Dünyanın en büyük zorluklarından bazılarını çözmeye yardımcı olmak için bilim ve teknolojiyi hızlandırmaktan heyecan duyuyorum. Bunu daha da ileriye taşımak için, bilimsel araştırmaları ve NewLimit + ResearchHub gibi şirketleri finanse etmek için gelecek yıl içinde Coinbase varlıklarımın yaklaşık %2’sini satmayı planlıyorum”

Sebepleri haklı görünüyor. Bununla birlikte, ne kadar uğraşırsanız uğraşın, CEO’nun elden çıkarma hissesine sahip olan Coinbase sizin için bir darbedir – tıpkı içeriden biri sattığında bir darbe olduğu gibi.

Elbette, birinin elden çıkarmak istemesinin kişisel nedenleri vardır – kesinlikle portföyümün bir parçası olarak hisselerin %19’una sahip olmak istemiyorum – ama Armstrong’un para bağışlamak istemesi, bunun böyle olduğu gerçeğini değiştirmiyor. hala Coinbase CEO’su tarafından bir satış emri.

Yöneticilerin her zaman yararlandığı hisse senetlerinden para kazanmanın birçok yolu vardır. Tesla hisselerini satma konusundaki isteksizliğiyle tanınan ve bunun yerine finansman paketlerine teminat olarak koyan veya nakit akışı yaratmak için başka yöntemler kullanan Elon Musk’tan başkasını aramayın.

Armstrong, geçen Cuma günü Twitter’da satış emrini yayınladı ve “Bunu ilk benden duymanızı istediği için paylaştığı” yorumunu ekleyerek, “Çok uzun bir süre Coinbase’in CEO’su olmayı planlıyorum ve ısrar ediyorum” dedi. Kripto para birimi ve Coinbase konusunda son derece iyimserim”.

Coinbase geleceği

Bu sadece Coinbase için en son isabet.

Haziran ayında Armstrong, kripto piyasalarının gerilemeye devam etmesi ve Coinbase’in kârına zarar vermesi nedeniyle, şirketin işgücünün %18’ini, yani 6.100 çalışanının yaklaşık 1.100’ünü işten çıkaracağını duyurdu. Karşılaştırma için, Mayıs ayında ilk kez işlem hacmi için Coinbase’i geride bırakan rakibi FTX’in hala sadece 300 çalışanı var.

Küçülme, Coinbase’in bir devre arası reklamına 14 milyon dolar harcadığı SuperBowl’dan sadece dört ay sonra geldi. O çeyrekte 430 milyon dolarlık net zarar bildirdi ve hisse senetleri %36 düştü – ve bu, Mayıs ayında patlak veren büyük salgından önceydi, aslında kripto piyasalarını bir kuyruk dönüşüne göndermeden önceydi.

Armstrong, şirketin çok hızlı büyüdüğünü itiraf etti, ancak bu gerçekten çok zayıf bir planlama örneğiydi. Kripto para piyasaları karamsar olmakla ünlüdür ve pandemi patlamasının teşvik kontrollerine, evde yakalananlar için daha fazla gelire ve daha az sosyal temas ve karantinanın etkileri nedeniyle bilgisayarda daha fazla zamana yol açmasıyla 2020 ve 2021 piyasaları, Coinbase’i çalıştırmak için mükemmel kokteyl.

Armstrong, bunun devam edeceğine ciddi şekilde bahse girdi, ancak bilim adamının başka fikirleri vardı. Enflasyon, her zamankinden daha fazla para bastıktan sonra sonunda zirveye ulaştı. Abartılı enflasyonla birlikte faiz oranlarındaki artışlar, piyasalardaki likiditenin emilmesi, hisse senetlerinden şişirilmiş temettülerin kaybolması ve daha da yüksek oranlarda iskonto edilen ileriye dönük nakit akışları geliyor.

Şimdi COVID için bu mükemmel genel durumun tam tersi. Coinbase’in konsolide etmesi, daha iyi planlaması ve ekonominin birlikte çalışabileceğini umması gerekecek. Çünkü bu gerçekleşene kadar şifreleme geri dönmez. Ve eğer kripto geri dönmezse, Coinbase kesinlikle olmayacak.

Kuyruğunu sallayan köpek, bilmiyor musun?



Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın