medyauzmani.com

CryptoWallet, yeni Estonya mevzuatını takiben sanal varlık sağlayıcısının lisansını yeniliyor


  • Estonya’nın Mali Soruşturma Birimi (FIU) yeni kripto mevzuatı getirdi.
  • Platformların %90’ı lisanslarını kaybetme veya yeni yasalar uyarınca taşınmak zorunda kalma riskiyle karşı karşıya.
  • Diğer şeylerin yanı sıra, kripto para birimi sağlayıcılarının Estonya’da yerel bir üssü olmalıdır.

Estonya merkezli girişim CryptoWallet, Estonya’daki yeni dijital varlık mevzuatına uymak için sanal varlık sağlayıcı lisansını yeniledi.

Estonya’nın Mali Soruşturma Birimi (FIU), özellikle yakın geçmişte çeşitli kripto para birimi çökmelerinden sonra, kripto hizmet sağlayıcıları arasındaki kötü yönetim, finansal riskler ve dolandırıcılık endişelerini takiben kripto para platformlarını hedef alan yeni yasalar çıkardı.

Estonya’da yeni kripto düzenlemesi

Önceki kripto para düzenlemesi kapsamında, Estonya dışında lisanslanan dünya çapındaki kripto para birimi hizmet sağlayıcılarının %55’inden fazlası hala Estonya’da faaliyet gösterebilmektedir. Kripto servis sağlayıcılarının ayrıca yalnızca 12.000 € sermaye rezervi tutması gerekiyordu.

Bununla birlikte, yeni yasalar uyarınca, Estonya’da hizmet veren kripto platformlarının yaklaşık %90’ı lisanslarını kaybetme veya ülke dışına çıkmaya zorlanma riskiyle karşı karşıya.

Yeni yasalar, kripto servis sağlayıcılarının finansal kötü yönetimi önlemek için 250.000 € sermaye rezervi tutmasını gerektiriyor. Hizmet sağlayıcılar ayrıca Estonya’da yerleşik olmalı ve daha katı KYC ve AML kontrolleri sunmalı ve uygulanabilir ticari ürünler ve stratejiler sunmalıdır.

Girişimin COO’su Alexander Smirmin, CryptoWallet lisans yenilemesi hakkında şunları söyledi:

“Bir kez daha FIU tarafından verilen bu gıpta ile bakılan lisans, CryptoWallet ekibinin yıllarca süren sıkı çalışmasının ve özverisinin doruk noktasıdır. Tamamen kararlıyız, gerekli birleşik sermayeye sahibiz ve kullanıcılarımızın yaşamlarını iyileştirecek ürünler piyasaya sürüyoruz.” ”

CryptoWallet bir kripto kartı başlatmak için

CryptoWallet, bu yıl içinde 800 kripto para birimini destekleyen bir kripto kartı piyasaya sürmek için ülkede faaliyet gösterme lisansından yararlanmayı hedefliyor.

Yeni FIU düzenlemeleri, dolandırıcılığı önlemeyi, kripto alanında uyumluluk ve şeffaflığı sağlamayı ve daha güvenli ve daha rekabetçi bir endüstri yaratmayı amaçlıyor.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın