medyauzmani.com

DCG, Grayscale ve Genesis’te kripto para birimleri satmaya karar verdi – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – Dijital Para Grubu (DCG), kripto işini satmayı ve iflas başvurusunda bulunan Genesis bölümünün bir kısmını satmayı planlıyor. Ayrıca DCG, finansal sorunlarla başa çıkmak için Grayscale’e kripto yatırım fonları enjekte etmeye başladı.

Coindesk tarafından bildirilen bir makaleye göre Yaratılış Kripto borç vereni temsil eden avukatlar, kripto borç veren şirketle ilgili son duruşmada yapılan anlaşmanın detaylarını açıkladı. Avukatlar ayrıca, DCG’nin borcun yeniden yapılandırılması kapsamında dönüştürülebilir bir hisse senedi grubu çıkarmayı kabul ettiğini de duyurdu. Duruşmanın ardından yapılan basın açıklamasında, DCG’nin 2032 için mevcut 1,1 milyar dolarlık menkul kıymetlerini dönüştürülebilir menkul kıymetlerle değiştireceği açıklandı.

Bu gelişmeye ek olarak fon arayışlarını sürdüren DCG, elindeki kripto paraların çoğunu düşük fiyattan satma kararı aldı. Financial Times’a göre DCG, Grayscale adlı başka bir şirket tarafından yönetilen yatırım ürünlerini satmaya karar verdi.

Ayrıca DCG’nin Ethereum tabanlı fonlarının %25’ini sattığı ve Ocak ayından bu yana 22 milyon dolar topladığı bildiriliyor. Ancak bu miktar, şirketin 3,4 milyar dolar olarak tahmin edilen borcuna kıyasla çok küçük. DCG, Gri Tonlama ile de yönetilir Litecoin İnan bana, Bitcoin Nakit İnan bana, Ethereum Klasik Ayrıca Trust ve Digital Large Cap fonlarına da yatırım yaptı.

Genesis’in karşı karşıya kaldığı mali krizle karşı karşıya kaldıktan sonra başı belaya giren DCG, mali durumunu iyileştirmek için adımlar atmaya devam ediyor. Şirket, Genesis’in yanı sıra kripto haber sitesi Coindesk’e sahip bir dijital varlık yönetimi şirketidir. Grayscale’in aynı zamanda sahipleridir. Ancak henüz bu tüzel kişiliklerde iflası gerektirecek bir sorun bulunmamaktadır.

Author: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın