medyauzmani.com

DeFi hack nedeniyle bu yıl şimdiye kadar 3 milyar dolar kaybedildi


Geçen ay 53 DeFi protokolünden 760 milyon dolardan fazla çalındı ​​ve bu yıl hack nedeniyle kaybedilen toplam miktarı 3 milyar dolara çıkardı.

Güvenlik firması Peckshield, kripto para birimi saldırılarından kaynaklanan kayıpların yılın başından bu yana 3 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

En son rapora göre Ekim, 53 protokolün bilgisayar korsanlarına para kaybettiği, DeFi açıklarının en yüksek olduğu ay.

Güvenlik şirketi, son 31 gün içinde 53 protokolün toplu olarak saldırganlara 760 milyon dolar kaybettiğini de sözlerine ekledi. Ancak, protokollere yaklaşık 100 milyon dolarlık fon iade edildi.

Bu yıl şimdiye kadar hack’lerden kaynaklanan 3 milyar dolarlık kayıp, 2022’nin bitmesine iki ay kala, geçen yılın iki katı.

Geçen ay yaşadığı kayıpların çeşitli nedenleri vardı. Bunlardan bazıları, kaba dil, güvensiz akıllı sözleşme kodu, zincirler arası köprüleme açıkları, oracle fiyat manipülasyonu ve protokolün işlevselliğinin arkasındaki hesaplanmamış oyun teorisi nedeniyle saldırıya uğramış cüzdanları içerir.

BNB Zinciri, geçen ay hacklenen en popüler protokoldü. Ancak Binance, Anonymous’tan sonra platformda güvenliği geri yüklemek için bir hard fork uyguladı. Bir forvet 100 milyon dolar çaldı BNB Zincir Köprü Kusuruyla

Mango Markets, aynı zamanda Solana merkezli bir kripto borç veren 100 milyon dolar kaybetti içine girmek. Saldırgan Avraham Eisenberg, saldırının arkasındaki eylemlerin yasal olduğunu iddia etti. Topluluk hacklendikten sonra bir anlaşma yapıldı ve Eisenburg protokole 67 milyon dolar iade etti ve gerisini tuttu.

Kripto piyasası üreticisi WinterMute, saldırganlara 160 milyon dolar kaybederek geçen ay en büyük kayıplardan birini kaydetti. Ancak CEO Evgeny Gaivoy, şirketin özsermayede bu miktarın iki katından fazlasını karşılayabildiğini ekleyerek zararı görmezden geldi.

Bilgisayar korsanları ayrıca protokoldeki v2’den v3’e geçişteki bir hatadan yararlanarak Team Finance’den 15.8 milyon dolar çaldı.



Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın