medyauzmani.com

Dolar güçlenirken Bitcoin zayıflamaya devam ediyor – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – dolar endeksiMayıs ayının ilk haftasından itibaren yükselmeye devam ederken Bitcoin Piyasa düşüşü devam ediyor.

DXY iki ay önceki seviye olan 104 seviyesine yükselirken, Bitcoin bir süredir devam eden bandın altına düşerek bugün 25.800 dolara kadar geriledi. Asya saatlerinde kaydedilen tüm günün en düşük seviyeleri ile BTC, ABD işlem saatlerine 26.300 $’dan başladı.

Mevcut görüş, dolar güçlenmeye devam ederken Bitcoin’in risk iştahında azalmaya neden olduğunu gösteriyor. Mayıs ayı başlarında risk iştahı gösteren Bitcoin’in korku ve risk iştahı endeksi nedeniyle ay boyunca geriledi ve siyasi bölgeye döndü.

Dün açıklanan önemli ekonomik gelişmelerden bazıları FOMC Mayıs toplantısının tutanaklarında, yetkililer faiz oranı Kendisi de bu konuda kararsız görünse de haziranda faiz oranlarının değişmeyeceğine dair rakamlarda artış oldu. Ancak, ABD’de borç tavanı Faiz oranı müzakereleri artık seçimden önce yapılıyor. ABD borç tavanının yükseltilmesi konusunda anlaşmaya varılacağı varsayılmakla birlikte, borç yükümlülüğünün ekonomiye etkisi üzerinde durulmaktadır.

Öte yandan, bankacılık sorunu tüm sorunlar arasında bir kenarda durmaya devam ediyor. Dolayısıyla tüm bu belirsiz ve karamsar ortam, risk iştahını azaltarak Bitcoin gibi riskli bir finans grubunu baskı altında tutmaya devam ediyor.

Kripto endüstrisinden son günlerde gelen zayıf haberlerle birlikte, Hong Kong’un kripto piyasasına, piyasanın alt ucunda bile ilgi var. Çünkü kripto şirketleri, Hong Kong pazarında faaliyet göstermeye hazırlanmaya devam ediyor. ABD pazarı sektör üzerindeki baskısını sürdürse de Asya bölgesinden gelecek desteğin sektöre istikrar kazandırıp kazandırmayacağı merakla bekleniyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından borsa değeri bugünkü dip seviyesinin ardından yeniden 1,1 trilyon dolar kazandı. Son günlerde sektör için sorun olan düşük hacimler de bir miktar artarak bugün 30 milyar dolara ulaştı.

Altcoin piyasasındaki son gelişmeler

Son bir saatte ilk 10 kripto para birimi arasında karışık çalışmalar var DOGE, MATİK Peki SOLPozitif bölgeye geçerken BTC ve ETH’de hafif bir düşüş devam ediyor. Son gelişmelere göre EthereumBugün 1.760$’a düştükten sonra, ABD ticareti sırasında 1.800$ aralığına geri dönme eğiliminde.

İlk 100 kripto para birimi arasında iki altcoin iyi bir pazar payına sahip. Aralarında Bir İşaret Ver (RNDR) son 24 saatte %15 değer kazandı, SingularityNET (AGIX) ise %7 yükseldi.

Sentetik (SNX), Kahve (KAVA) MaymunCoin (APE) bugün %5 düşüşle ilk 100 altcoin arasında yer alıyor.

Author: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın