medyauzmani.com

FCA, Bitpanda-Trustology Anlaşmasından Kısa Bir Süre Sonra Kripto Firmalarını Uyardı


  • İngiliz düzenleyici, belirtilen gereksinimlere uymadığı tespit edilirse bir kripto şirketinin kaydını silme yetkisine sahip olduğunu söylüyor.
  • Bitpanda Salı sabahı Trustology DeFi’yi satın aldığını duyurdu.

İngiltere’nin mali düzenleyicisi Mali Davranış Otoritesi (FCA), yeni sahiplerin uyumluluğunu değerlendirmek için düzenleyici bir ortamın eksikliğini öne sürerek kripto varlık şirketlerini birleşmelere karşı uyardı.

FCA’nın açıklaması, kripto borsası Bitpand’in İngiltere’ye kayıtlı DeFi Trustology platformunu satın aldığını açıklamasından kısa bir süre sonra geldi.

Mali Davranış Otoritesinin (FCA) gerekliliklerine uymak üzere düzenlenen şirketler

Mali düzenleyiciye göre, Trustology, ülkenin Kara Para Aklama Düzenlemeleri (MLR’ler) hükümleri uyarınca düzenlemeye tabi bir şirkettir.

Bu nedenle, satın alma, satın alan şirket için MLR kuralları kapsamında faydalıdır. ama, Bir açıklamada, söz konusu hükümlerin yeni sahiplerini etkileyen düzenleyici yönlere erişim sağlamadığını ekledi.

Ajans, MLR kurallarının, Mali Davranış Otoritesinin (FCA) bir işlem tamamlanmadan önce hak sahiplerinin uygunluğunu ve uygunluğunu veya kontroldeki değişiklikleri değerlendirmesine izin veren hiçbir hüküm içermediğini söyledi.

Açıklamada, bu durumda MLR kurallarının düzenleyici yargı yetkisinin diğer düzenleyici hükümlerden farklı olduğu belirtildi. Bu denetleme yetkileri yürürlükteyken, Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren tüm işletmeler üzerinde denetleme, yetkilendirme ve uygulama yetkilerine sahiptirler.

Finansal Davranış Otoritesi (FCA), şirketten memnun değilse veya hak sahibi uygun ve uygunsa, bir kripto varlık işinin kaydını askıya almak veya iptal etmek için adımlar atabilir,Finansal piyasa düzenleyicisi uyardı.

Söz konusu şirketin belirtilen gerekliliklere uymadığı tespit edilirse, bir kripto varlık şirketinin kaydını askıya alabileceğini veya iptal edebileceğini de sözlerine ekledi.

Bitpanda, Salı günü İngiltere’nin düzenlenmiş kripto para birimi sahnesinde türünün ilk örneği olan bu birleşme ile Trustology’yi satın aldığını duyurdu.

Bitpanda, Avustralya merkezli ve Avrupa Birliği tarafından düzenlenen bir kripto para borsasıdır. Borsaya göre, bir saklama cüzdanı edinme hamlesi Bitpanda Pro’yu tam teşekküllü bir büyük aracılık platformuna dönüştürüyor.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın