medyauzmani.com

Fiat para birimlerinden kaçan yatırımcılar Bitcoin patlamasını alkışladı!


Bitcoin, 2022’de önemli bir değişiklik kaydetmesine rağmen, ticaret aktivitesinde önemli bir artış kaydediliyor. Yatırımcılar fiat para birimlerinden kaçarken Bitcoin hacmi son 3 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin hacmi son 3 ayın en yüksek seviyesinde!

Dünyanın en büyük kripto para birimi, yüksek bahisli bir ortamda güvenli bir sığınak olma umutlarını yerine getirmeye başlıyor gibi görünüyor. Ve bu tarafta, Bitcoin hacmi yavaş yavaş büyümeye devam ediyor.

Blockchain analitik platformu Santiment’in zincir verilerine göre, Bitcoin’in giden hacmi Haziran’dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Özellikle 29 Eylül’de önemli ölçüde büyüyerek 42,68 milyar dolara ulaştı.

İşlem hacmindeki artış Bitcoin fiyatına yansımadı!

Artan Bitcoin sayısına rağmen, bu artış, enflasyon ve yükselen faiz oranları gibi önemli ekonomik faktörler tarafından ağır bir şekilde bastırılmaya devam eden dijital para biriminin değerine yansımadı.

Aynı zamanda, dünya para birimlerinin çoğu da ABD dolarının yükselişinden zarar görüyor. Bu nedenle, tüccarlar fiat para birimlerini ve bir hedge aracı olarak görülen Bitcoin’i boşaltmak için acele ediyor gibi görünüyor. Ayrıca bazı yatırımcılar arbitrajdan kâr elde etmeye çalışıyor.

Bilmek isteyebilirsiniz:

Bir uzmandan 4 kripto paranın popüler tahmini: Ethereum, Ripple…

Ethereum’un kurucu ortağı, satın aldığı kripto para birimini açıkladı!

Fiat para birimlerinden kaçan yatırımcılar Bitcoin patlamasını alkışladı!

Şu sıralar KoinMedya olarak daha önce İngiltere ve Avrupa Birliği’ndeki paranın Bitcoin almak için tarihi para birimleri sterlin (GBP) ve euro (EUR) sattığını söylemiştik. Temel olarak, bu satışlar tarihi bir düşüşün ardından geldi. Bu da GBPBTC’nin işlem hacminin artmasına neden oldu.

İlgili: İngilizler, Pound USD Karşısında Düşerken Bu Dijital Para Birimine Dönüyor!

Aslında, Bitcoin’in ticaret hacminin, enflasyon dönemlerinde ekonomik büyümenin temelleri ile pek ilgisi yoktur.

Öte yandan, hacme fiat paradaki düşüş neden oluyorsa; Ayrıca yatırımcıların Bitcoin’i uzun süre elinde tutmayacaklarını da belirtmekte fayda var. Çünkü, itibari para birimleri değer kaybettiğinde, yatırımcılar genellikle dolar cinsinden varlık satın almak ve geleneksel bankacılık sistemlerini ortadan kaldırmak için kripto para birimlerine yönelirler.

Bitcoin’in daha iyi bir seçenek olma potansiyeli

Ayrıca Bitcoin’in itibari para birimleri karşısındaki işlem hacmi de ekonominin potansiyelini gösteriyor. Adil olmak gerekirse, kripto destekçileri, göreceli kıtlığı nedeniyle kripto para birimlerine diğer fiat para birimlerine ve altına daha iyi bir alternatif olarak karşı çıkıyorlar.

Şu anda Bitcoin, önemli bir direnç görevi gören 20.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmak için mücadele ediyor. CoinMarketCap verilerine göre yazımızı yayınladığımız sırada kripto para son 24 saatte yaklaşık %1 kayıpla 19.300 dolardan işlem görüyor.

Bilmek isteyebilirsiniz:
İşte boğa piyasası başlamadan önce izlenmesi gereken kripto para birimleri!

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın