medyauzmani.com

FTX CEO’sunun tutuklanmasına saatler kala ilginç iddialar ortaya atıldı!


FTX CEO’su Bankman-Fried, Bahamalar’da tutuklandı. SBF inşa edilmeden birkaç saat önce ilginç bir keşif yapıldı. Detaylar burada.

FTX CEO’sunun tutuklanmasına saatler kala ilginç iddialar ortaya atıldı!

2022 yılının kripto ekosistemi için çalkantılı bir yıl olacağı aşikar. İlk olarak Terra’nın çökmesi ve ardından gelen iflasın ardından dünyanın kripto para borsalarından biri olan FTX’in çökmesi yıla damgasını vurdu.

Ancak son zamanlarda ilginç bir haber geldi. Terra Do Kwon’un başkanının Sırbistan’da olduğunu Güney Koreli yetkililerin doğruladığı dün basına yansıdı. FTX Bankman-Fried’in CEO’su bugün Bahamalar’da tutuklandı.

İlgili: FTX CEO’su Tutuklandı! Detaylar burada

SBF inşa edilmeden birkaç saat önce ilginç bir keşif yapıldı. Avustralya Mali İncelemesi FTX’in kurucuları Sam Bankman-Fried ve Zixiao “Gary” Wang, FTX mühendisi Nishad Singh ve Alameda Research CEO’su Caroline Ellison’ın Signal’de “Wirefraud” adlı gizli bir grup kurduklarını ve buradan bilgi paylaştıklarını söyledi.

SBF ise iddiaları reddederek böyle bir grubun üyesi olduğunu ve grubun kurulduğundan dahi haberi olmadığını söyledi.

Bankman-Fried’in kendisine FTX borsasının çöküşünü açıklamak için 13 Aralık’ta Amerika Birleşik Devletleri Meclis Komitesi duruşmasına gitmesi bekleniyor. Ancak ünlü CEO, haraç ve menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla Bahamalar’da tutuklandı.

İlgili: Kripto para birimi nedir ve nasıl alınır ve satılır?

Bankman-Fried’den ayrıca 14 Aralık’ta Senato Bankacılık Komitesi ile başka bir toplantıya katılması istendi.

50 büyük alacaklıya yaklaşık 3,1 milyar dolar borcu olan FTX’in ABD’de iflas başvurusunda bulunmasının üzerinden bir ay geçti. SBF’nin mevcut durumuna ilişkin detayların günün ilerleyen saatlerinde açıklanacağı söyleniyor.

Kaynak



Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın