medyauzmani.com

FTX krizinden derinden etkilenen Solana, internet kesintileri ve ağ sorunlarıyla uğraşıyor – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – Bu hafta, FTX ve Alameda mali krize çünkü bu şirketlerin çok sayıda SOL jetonu var. solanaBu sorundan piyasanın tamamından daha fazla etkilenir.

Solana, son 24 saatte %35 düşüşle 18$ grubuna geri döndü. FTX sembolü FTT’nin fiyatı Öte yandan günlük %75 düşüşle 4,7 dolara düştüğünde en çok düşen kripto para olmaya devam ediyor.

Solana pazarında Google Bulutun mutluluğu kısa sürdü

Solana, iki günde 30 dolardan 40 dolara önemli bir fiyat artışı gördü, geçen hafta Google Cloud’un resmi ağ olacağı haberinden sonra fiyatta %25 değer kazandı. Ancak haftanın son gününde FTX ve Alameda’da sorunlar baş gösterdiğinden bu coşku kısa sürdü. Sonuç olarak Solana, geçen haftanın yüksek fiyatından 4 gün içinde şimdi değerinin %50’sinden fazlasını kaybetti ve bugün 18 dolar seviyesine düştü.

Solana’da tasfiyeler ve satışlar bol

Gerilemenin ardından SOL varlıklarını teminat olarak kullanan büyük yatırımcıların tasfiyesi Solana pazarındaki krizi daha da şiddetlendirdi. Kripto gazetecisi Wu Blockchain bugün Twitter’da 2,4 milyon SOL teminatı olan bir yatırımcının 44,8 milyon USDC borcunu tasfiye etme riski altında olduğunu yazdı.

Bu arada Coinglass verileri, son 24 saatte kripto piyasalarında 750 milyar dolara yakın kapanışın gerçekleştiğini gösteriyor. Solana piyasa değeri, 240 milyon dolar Bitcoin ve 184 milyon dolar Ethereum Fesihlerinden sonra 46 milyon dolar.

Solana ağındaki düşük performans uyarısı

Ek olarak, FTX’in Solana yatırımlarını sattığı bildiriliyor. Kapatma ve çıkışların tüm nedenleri arasında Solana’nın ağının da sorunları var. Şu anda ağ performansı için çok az uyarı var.

Bilindiği üzere Solana’nın ağları geçmişte sık sık kesintilerle gündeme gelmişti. Son olarak, blockchain ağı Ekim ayında 8 saatliğine çöktü. Solana ağı, 2022’de birkaç kez istikrarsızlık veya arıza yaşadı.

Blockchain ağındaki kilitler çözülmeye devam ettikçe internetteki durumun daha da kötüleşeceği tahmin ediliyor. Ağdaki (TVL) toplam kapalı değer geçen hafta 1 milyar dolardan bugün 540 milyon dolara düştü. Geçen hafta TVL’de %65’lik bir düşüş gören ve ana fonlarının geri çekildiğini gören Solend’in çevrimiçi platformu Solana’da ciddi bir patlama görüldü.

Yazarı: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın