medyauzmani.com

FTX ve Alameda’daki sorun söylentileri kripto piyasalarını tedirgin ediyor – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – 2022’de kripto para piyasaları dibe vurdukça birçok şirket finansal zorluklarla karşılaştı ve kurtarmak zorunda kaldı. Kripto endüstrisi şimdi FTX ve Alameda merkezli şirketin benzer bir finansal krizle karşı karşıya kalabileceğinden endişe ediyor.

FTX ve Alameda’nın nesi var?

Birçok şirketin zor durumda olduğu kripto sektöründe FTX borsası bu yıl Alameda üzerinden finansal sıkıntı yaşayan şirketlere yatırım yaparak kurtarma planıyla geldi.

Bu arada, Alameda’nın yeniden mali sıkıntı içinde olabileceğine dair söylentiler piyasayı alt üst etmeye başladı. Bunun nedeni, şirketin birçok FTX, FTT sembolüne sahip olmasıdır. Son raporlar, Alameda’nın 14,6 milyar dolarlık servetinin, 3,55 milyar dolarlık FTT işaretlerine sahip olduğunu gösteriyor.

Binance, FTT ekonomisini sonlandırmaya karar verdi

En çok kafa karışıklığına neden olan gelişme, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun borsanın tüm FTT varlıklarını kademeli olarak satacağını açıklaması oldu. Ancak, Etherscan verileri, 584 milyon dolarlık FTT’nin Binance borsasına aktarıldığını gösterdi. Bu sayı dolaşımdaki FTT tokenlerinin %17’sine tekabül etse de satışlarının FTT pazarı üzerinde önemli bir etkisi olduğu düşünülüyor.

Zhao konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işlemin piyasayı olabildiğince az etkileyecek şekilde yapılacağını söyledi. Binance CEO’su da kararlarıyla kripto rekabetine zarar vermek gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtti. Bu olurken, Alameda Research CEO’su Caroline Ellison, Binance’den FTT tokenleri satın almak için token başına 22 dolar teklif etti. Bu hareket, şirket FTT tokeninin fiyatının 22 doların altına düşmesini istemediği için böyle bir teklifte bulunmak olarak yorumlanıyor.

Hafta sonu ortaya çıkan gelişmeler arasında birçok yorumcu FTX ile ilgili endişelerini paylaştı. Büyük kripto borsalarının iflas riski altında olduğunu düşünen bazı kripto yorumcuları, FTT’nin Binance’e son transferinin soruna neden olduğunu düşünüyor.

FTX CEO’su, FTT baskısına rağmen kaydın iyi olduğunu söyledi

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Twitter’da yaptığı açıklamada, FTX ve iştiraklerinin yüksek düzeyde denetime sahip olduğunu ve finansal politikasının güçlü olduğunu söyledi. Platform çekim sürecinin gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Banktan Fried, FTX kullanıcılarının endişelenmemesi gerektiğini söyledi.

Binance’in 584 milyon dolarlık FTT token transferinden sonraki raporlar da bazı büyük çıktılar gösterdi. Bunlar arasında 109,8 milyon dolar değerinde kripto para FTX’ten Nexo platformuna aktarıldı. Öte yandan Jump Trading, FTX borsasından 40,4 milyon USDC çıkardı.

Bu bile oluyor FTT’nin fiyatı Token dün %10 düşüşle 21.4$’a düştü. Kripto para birimlerindeki düşüş devam etse de geçen hafta %15 düşen FTT, sabaha karşı 22 dolardan el değiştirdi.

Yazarı: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın