medyauzmani.com

Google seçtiği 2 kripto para ile ne yapacak?


Google, blok zinciri ve kripto para birimi alanında inanılmaz adımlar attı. Görünüşe göre sahadaki çalışmaları için 2 kripto parayı beğenmiş. Bakalım teknoloji devi neler planlamış.


Google seçtiği 2 kripto para ile ne yapacak?

Google’ın altyapı sağlayıcısı Google Cloud, son haftalarda blockchain alanında Ethereum ve Solana ile büyük işbirlikleri yaptı. Bu yüzden Web3 desteğini destekledi.

Google Cloud, geçen ayın sonlarında Web3 geliştiricileri için Blockchain Node Engine adlı bir düğüm barındırma hizmeti duyurdu. Bu araç, blok zinciri uygulamaları ve platformları oluşturmaya ve dağıtmaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Bu araç tarafından desteklenen ilk blok zinciri Ethereum’du. Rakibi Solana’ya yakında yardım edilecek. Duyuru, hafta sonu Google tarafından paylaşılan tweetlerde yapıldı. Google’ın Solana hakkındaki duyurusu, yerel kripto para birimi SOL’de yaklaşık yüzde 20’lik bir ralliyi tetikledi. Evet, o zamandan beri burada karını kaybetti.

İlgili – Google’ın sahip olduğu kripto paranın fiyatı yüzde 15 arttı

Ethereum, Cardano ve Solana'nın Karşılaştırılması!  Ne iyi?

Google Cloud CEO’ları Amit Zavery ve James Tromans şunları söylüyor:

“Adanmış düğümlere ihtiyaç duyan Web3 şirketleri, Google Cloud bilgi işlem ve bulut ağından bekledikleri güvenilirlik, performans ve güvenlikle harekete geçebilir, akıllı sözleşmeler gönderebilir ve blok zinciri verilerini okuyabilir veya yazabilir.”

Google Web3’ün başkanı Nalin Mittal, Solana Vakfı tarafından bu hafta Lizbon’da düzenlenen Breakpoint 2022 konferansında bunu söyledi. Ona göre Google, 2022’de Web3’e yaptığı yatırımı genişletti ve genişletti. Bu, Google Cloud’da özel bir Web3 ekibinin oluşturulmasına yol açtı.

İlgili – Ethereum fiyatında 1.600 doların altına inmek kritik destek: ETH’nin mevcut analizi

Bu arada Google Cloud, hafta sonu Solana ağına katıldığını ve orada düğümleri çalıştırmaya başladığını duyurdu. Tabii bu Google için bir ilk değil. 2020’de Google, Hedera Hashgraph’ta ağ kimlik doğrulamasının ilk kanıtını yayınladı. Mittal’e göre, Google Cloud artık birçok katman 1 protokolünde kimlik doğrulamayı destekliyor.

Kaynak

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın