medyauzmani.com

Henry Chang, Stablecoinlerin %100 Rezervine Sahip Olması Gerektiğini Söylüyor


Henry Chang, kullanıcı fonlarının korunmasını sağlamak için stablecoin’lerin %100 rezervine sahip olması gerektiğine inanıyor.

Blockchain oyun geliştiricisi Wemade Co.’nun CEO’su Henry Chang Güney Kore merkezli Ltd., stablecoin’lerin değerlerini desteklemek için zaten rezervlere sahip olması gerektiğini söyledi.

Bu açıklamayı 27 Ekim Perşembe günü Busan Blockchain Week’te (BWB2022) konuşurken yaptı.

Chang’a göre, kararsız bir stabilcoin bir “anakronizm”dir. Bahset;

“Son altı aydır, sabit paralar aslında kripto para birimi ve blok zinciri sahnesi arasında bir tabu oldu.” Kore doğumlu algoritmik stabilcoin Tera’nın çöküşüne atıfta bulunarak. Wemade CEO ekledi;

“Bir stablecoin’in ilk önkoşul olarak istikrarlı bir rezervi olmalıdır. [project] Yüz dolar değerinde stablecoin çıkardıklarını söylüyorlar, yüz dolara ihtiyaçları var.”

Zhang’ın yorumları, Wemade’nin istikrarlı parası $WEMIX’i piyasaya sürmesinden kısa bir süre sonra geldi. Aynı hafta, Güney Kore blok zinciri projesi en son ana ağı olan WEMIX 3.0’ı tanıttı.

Proje, stablecoin’inin tamamen ABD dolarına sabitlenmiş ABD Doları (USDC) tarafından desteklendiğini iddia ediyor.

Chang’a göre, sabit paralar web3 ekosisteminde önemlidir, çünkü bunlar, değiştirilemez tokenler (NFT’ler) gibi kripto tabanlı varlıklara fiyat istikrarı getirebilirler.

Wemade CEO’su ayrıca birkaç yıl içinde 50.000’den fazla oyunun kendi tokenlerini oluşturacağına inanıyor. WEMIX 3.0 blok zincirinin birçok oyunun web3’e geçmesine yardımcı olacak platform olacağını tahmin etti.

Wemade, 2018’den beri piyasada ve MMORPG MIR4 Global oyna ve kazan gibi yaklaşık 20 blok zinciri tabanlı video oyununu piyasaya sürdü.

Stablecoinler, Mayıs ayında Terra’nın çöküşünden sonra kripto alanında ilgi odağı haline geldi. Tera UST stabilcoin sabit değerini kaybetti ABD dolarına dönüştürülerek piyasadan milyarlarca doların silinmesine neden oluyor.

Dünyanın çeşitli yerlerindeki düzenleyiciler şimdi stabilcoinleri düzenlemeye çalışıyor. Mayıs ayında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Komiseri Hester Pierce, daha katı stabilcoin düzenlemesi O çok yakın.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın