medyauzmani.com

İşte Metacade’in (MCADE) TRON (TRX) gibi diğer kripto paralardan farkı:


Yeni bir Web3 oyun projesi olan Metacade büyük ilgi gördü. Son zamanlarda bazıları Metacade ile TRON gibi diğer projeler arasındaki farkı soruyor. Bu makale, ikisi arasındaki farkları ve neden TRON aracılığıyla Metacade’e yatırım yapmayı düşünmek isteyebileceğinizi açıklamaktadır.

Metacad (MCADE) nedir?

metakad kendisini kâr amacı güden her şey için nihai platform olarak konumlandıran bir Web3 topluluk merkezidir. Benzer düşünen oyuncular ve kripto para birimi yatırımcıları ile bağlantı kurmak ve kendinizi oyun dünyasına kaptırmak için gidebileceğiniz yerdir. GameFive en sevdiğiniz oyunları oynarken kazanabileceğiniz birçok fırsatı keşfedin.

Metacade, oyunun geleceği için tasarlanmış benzersiz, kapsamlı bir çözümdür. Metacade’in arkasındaki ekip, topluluk odaklı Web3 oyun platformları için pazardaki mevcut boşluktan yararlanmayı hedefliyor. Bunu yapmak için, Web3’te ev diyebilecekleri bir yer arayan binlerce oyuncuya hitap etmesi muhtemel çeşitli değerli özellikler sunarlar.

Örneğin, platformda incelemeler, skor tabloları, özel forumlar, gerçek zamanlı sohbet ve sektör uzmanları tarafından paylaşılan en son GameFi alfasını bulacaksınız. Metacade ayrıca, platformun sanal çarşısında özel ve klasik unvanlarda yarışarak MCADE jetonları kazanabileceğiniz sık sık düzenlenen turnuvalara da ev sahipliği yapacak.

Ancak Metacade’in vizyonu bu özelliklerin ötesine geçiyor. Oyuncuların sahip olduğu dünyanın 1 numaralı sanal atari oyunu olmayı hedefleyen bu şirket, piyasadaki en iyi parayla oynanan oyunlardan bazılarını üretmekten sorumlu – yakında daha fazlası hakkında.

Metacade’i (MCADE) bu kadar benzersiz yapan nedir?

Metacade’in felsefesinin özünde kullanıcı değerini maksimize etmektir. Şu anda oyun endüstrisi, hissedarların çıkarlarını oyuncuların çıkarlarının önüne koyan milyarlarca dolarlık oyun stüdyoları tarafından belirleniyor. Bu, EA, Epic Games ve Activision Blizzard gibi şirketlerin insanların oynadığı oyunların çoğunu üretmesine yol açtı. Ve eğer son birkaç yıldır oyun oynuyorsanız, bu oyunların genellikle hatalı olduğunu ve kazan-kazan ve mikro işlem mekanizmalarıyla dolu olduğunu bileceksiniz.

Değeri alıp geri vermemek yerine, Metacade oyunu oyuncuların ellerine geri vermeyi amaçlıyor. Örneğin, inceleme, alfa veya diğer faydalı içerikleri yayınlayan herkese MCADE jetonları ödemesinin nedeni budur. 2024’te Metacade, oyun endüstrisi ile çalışma fırsatlarını keşfedebileceğiniz ve onu en iyi şekilde şekillendirebileceğiniz iş ve iş panelini başlatacak. En önemlisi, Metacade’in Metagrants aracılığıyla bir sonraki kazan-oyna oyna oyunları dalgasını finanse etme gibi iddialı bir hedefi var.

Metagrant’lar, hangi oyunların fon alacağına topluluğun karar vermesine izin vererek, MCADE sahiplerinin oyunların yayınlanmasında doğrudan bir rol oynamasına izin verir. Her Metagrant yarışmasında geliştiriciler, topluluğun oy kullanması için fikirlerini bir havuza ekleyecek. En çok oyu alan projeye Metacade’in hazinesinden fon tahsis edilir. Geliştiriciler, oyunları hakkında gerçek zamanlı geri bildirim almak için Metacade’in yerel test ortamını kullanabilir! Geliştirme tamamlandıktan sonra, herkesin eğlenmesi için son başlık Metacade’in sanal atari salonuna eklenir.

Belirtildiği gibi, Metacade dünyanın ilk oyuncuya ait sanal atari oyunu olmayı hedefliyor. Bu vizyonu uygulamak için Metacade olmayı planlıyor Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO) Geliştirme tamamlandıktan sonra. Bu noktada, topluluk üyeleri liderlik rollerini üstlenmek için öne çıkacak ve MCADE sahipleri, bu yeni liderlerin uygulaması gereken yeni özellikler, ortaklıklar, belirteçler ve daha fazlası gibi kritik kararları oylayacak.

TRON (TRX) nedir?

Anlıyorsun Merkezi olmayan bir web için gerekli kritik altyapıyı sağlamayı amaçlayan açık kaynaklı bir blok zinciridir. 2017 yılında, hayranların favori içerik oluşturucularını Google veya Facebook gibi merkezi bir şirketin katılımı olmadan doğrudan ödüllendirmesinin bir yolu olarak kuruldu. Günümüzde TRON kripto para birimi, merkezi olmayan uygulamaları (dApp’ler) ve DeFi projelerini barındırmak için Ethereum veya BNB Zinciri gibi daha popüler çözümlerle rekabet eden bir akıllı sözleşme platformuna dönüştü.

TRX, TRON kripto para birimi sisteminin yerel simgesidir ve ağdaki işlemler için kullanılır. Örneğin, içerik oluşturucular izleyicilerinden TRX alırken, TRON üzerine kurulu merkezi olmayan bir borsa olan SunSwap’i kullananlar, gaz ücreti karşılığında bir miktar TRX talep edecek. Ayrıca, TRX sahiplerinin ağda yapılan değişiklikler üzerinde oy kullanmasına izin veren TRON DAO için bir yönetişim belirteci olarak da kullanılır.

TRON destekçileri, geliştiricilerin projelerini bunun üzerine inşa etmelerinin bir nedeni olarak ağın son derece düşük işlem ücretlerini ve yüksek hızlarını gösteriyor. Ancak TRON, kod hırsızlığı iddialarından token merkezileştirme hakkındaki endişelere kadar yıllar içinde adil bir eleştiri payına sahip oldu.

Metacade (MCADE) ve TRON (TRX) arasındaki temel farklar

TRON temelde bir akıllı sözleşme platformudur.

Metacade ve TRON arasındaki ilk büyük fark, işlevsellikleridir. TRON kripto para birimi temel olarak, geliştiricilerin üzerinde merkezi olmayan uygulamalar oluşturması için tasarlanmış bir akıllı sözleşme sistemidir. Bu arada Metacade, oyuncuların Web3 kültürü, oyun oynama ve benzer fikirlere sahip akranlar arasında kodlama yapmalarına olanak tanıyan bir topluluk merkezidir.

TRON token dağıtımı oldukça merkezidir

Şirketin eski baş teknoloji sorumlusu Lucien Chen gibi TRON kripto eleştirmenleri, Ve fark etti Ağın, “süper temsili” düğümlerin çoğunluğunun bir şekilde TRON tarafından kontrol edildiğini iddia ederek, yüksek derecede merkezileşmeden muzdarip olduğu. Bu, TRON’un zincir üstü yönetişimi etkin bir şekilde kontrol etmesine izin verir, ancak bu iddia TRON’un kurucusu Justin Sun tarafından tartışılır.

Bununla birlikte, reddedilemez olan şey, TRX token dağıtımının ademi merkeziyet eksikliğinden muzdarip olmasıdır. TRX tokenlerinin %29’undan biraz fazlası, üç borsa dışı cüzdan tarafından tutuluyor ve ilk 100 TRX sahibi, dolaşımdaki arzın %44,06’sını oluşturuyor (Kraliçe Karbonhidrat).

Bunu, ön satışta mevcut olan belirteçlerin %70’iyle başlayacak olan Metacade ile karşılaştırın. VC tahsisi yoktur ve eşit dağıtıma izin vermek için belirteçler dokuz aşamada satılır. Diğer %30 ise geliştirme, merkezi olmayan borsa likiditesi, pazarlama ve yarışmalar için kullanılıyor.

Tron çok fazla rekabetle karşı karşıya

TRON, Ethereum’u zirveden çıkarmak için yarışan düzinelerce akıllı sözleşme platformundan sadece biri ve muhtemelen çok daha iyi projeler var. Örneğin Solana, TRON’dan çok daha yüksek hızlar sunuyor. Binance Coin, merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak isteyen geliştiriciler için daha popüler bir seçim olan BNB Zincirine güç veriyor.

Bu sorun, TRON’un DeFi rakamlarına bakıldığında açıkça görülüyor. Kasım 2022’de tüm DeFi projelerinde kilitlenen 49,43 milyar doların 4,3 milyar doları TRON’da kilitlendi (devlama). Ethereum 28.49 milyar doları tutarken, BNB Chain 6.46 milyar doları elinde tutuyor. Kripto alanında oldukça değerli olduğu için TRON’un Ethereum veya Binance Coin’i yakalaması pek mümkün değil. Basitçe söylemek gerekirse, TRON, paketin ortasında bir duruma istifa etmiş gibi görünüyor.

Buna karşılık, Metacade’de çok az rekabet var. Kodlamadaki en son trendlerden biri olan GameFi ile Metacade, Web3 oyun topluluğu için tek merkez olarak ilk hamle avantajına sahiptir. Taklitler ortaya çıksa da, Metacade bu noktada zaten sadık bir hayran kitlesi oluşturmuş olabilir.

TRON intihal iddiaları

En büyük eleştirilerden biri, TRON’un teknik incelemelerinin ve protokollerinin çoğunun başka projelerden çalındığı iddialarıyla karşı karşıya kalmasıdır. Juan Bennett, CEO, Protocol Labs, Beyaz kağıdın “çoğunlukla kopyalandığını” iddia etti, Projesinin tanıtım yazısının büyük bölümleri dahil. Kelimesi kelimesine yazıya dökülmemiş olsa da, içeriğin, kelime dağarcığının ve yapının büyük bir kısmı Protocol Labs tarafından hazırlanan belgelerden kopyalanmıştır. Justin Sun, orijinal Çince belgeden İngilizceye çeviri yapılırken bunun bir hata olduğunu söyledi, ancak Çince versiyonun revizyonları belgenin de intihal olduğunu tespit etti.

Buna ek olarak, Araştırmacılar bulundu TRON kodunun çoğu, Ethereum gibi diğer projelerden kopyalandı, bazı yönler kodun kaynağını gizlemek için değiştirildi ve hiçbir referans verilmedi. Bu arada, Metacade’in tanıtım yazısı intihal içermez ve orijinal fikirler, içerik ve düzenler içerir.

Tron’un kurucusu tartışmalı

Justin Sun, diğer insanların çalışmalarını çalmakla suçlanmanın yanı sıra, son birkaç yılda pek çok incelemeye maruz kaldı. Justin Sun, yanlış bir şekilde Liverpool Futbol Kulübü ile bir ortaklık duyurmaktan böbrek taşları nedeniyle Warren Buffett ile bir öğle yemeğinden çekilmeye kadar, sadece ertesi gün canlı bir yayın sırasında gülerken ve şaka yaparken görülürken, Justin Sun kripto para biriminde biraz tartışmalı bir figür.

2022’nin başlarında, Verge bomba gibi bir makale yayınladı Sun’ın kişisel olarak TRX’in içeriden öğrenenlerin ticareti ve fiyat manipülasyonu ile uğraştığını, görünüşe göre balinalarla uyum içinde fiyatları yükselterek daha sonra onları büyük bir kârla sattığını iddia ediyor. Makale, tümü 15 mevcut ve eski Sun çalışanı ve “yüzlerce sayfa sızdırılmış belge” tarafından desteklenen Poloniex ile yanlış anlaşmaları, vergi kaçakçılığı olasılıklarını ve düpedüz hırsızlığı tartışmaya devam ediyor.

Metacade ekibinin çok daha iyi bir geçmişi var. Kilit personel veya Metacade tanıtım belgesinde bahsedildiği şekliyle “Metaheads”, gıcır gıcır temiz bir geçmişe sahiptir ve tamamen yazılıdır. Hatta şeffaflık ve dürüstlüğe olan bağlılıklarını kanıtlamak için CoinSniper ve Certik’ten sertifika almak istiyorlar.

Metacade (MCADE), TRON’dan (TRX) daha çekici görünüyor

Gördüğümüz gibi, TRON ve Metacade bundan daha farklı olamazdı. TRON, yıllardır tartışmalara saplandı ve açıkçası, bunun için pek bir yolu yok. Yüksek rekabet, merkezi token dağıtımı ve intihal iddiaları gibi sorunlar, birçok potansiyel yatırımcıyı TRON’dan uzaklaştırabilir çünkü bu sorunların hiçbirine sahip olmayan pek çok gelecek vaat eden token vardır.

Bu yatırımcıların Metacade’i sevmesi muhtemeldir. Güçlü bir değer önermesi, az rekabet ve önce topluluk yaklaşımıyla Metacade, önümüzdeki yıllarda TRON’u geride bırakmak için iyi bir konumda. Bunu, hızla büyüyen bir endüstride ilk hareket eden kişi ve hala satış öncesi aşamada olan bir token ile birleştirin, Metacade mükemmel bir yatırım fırsatı gibi görünüyor.

Metacade’in oynayarak kazanılan oyunlarda lider olmak için hızla yükselebileceğini düşünüyor musunuz? O zaman Metacade ön satışına bir an önce göz atmak isteyeceksiniz. Bunun nedeni, ne kadar erken satın alırsanız o kadar fazla MCADE alacaksınız. Örneğin ön satışın ilk aşamasında 1$’a 125 MCADE alacaksınız. 9. aşamada, sadece 1 $ karşılığında 50 MCADE alacaksınız.

Bu, bu heyecan verici yeni girişimin ilk yatırımcılarından biri olduğunuzda MCADE’deki getirilerinizi potansiyel olarak ikiye katlayabileceğiniz anlamına gelir! Biraz TRON almayı düşünüyorsanız, tekrar düşünün; Metacade çok daha iyi bir yatırım olabilir.

Metacade ön satışına katılabilirsiniz Burada.



Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın