medyauzmani.com

Jim Kramer, Silvergate’in “Mad Money” Başarısızlığını Açıklıyor


  • Hisse senetleri, Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden %90’dan fazla düştü
  • Silvergate, “bu sektörde yanlış olan her şeyin harika bir örneğidir”
  • Kriptografik zincirin en tehlikeli halkası olan MMF üzerinde çalışıyorlardı.

Jim Cramer, Mad Money, CNBC’de Silvergate’in kripto para ekosisteminin neden “önemli” bir parçası olduğundan bahsediyor.

Silvergate hisseleri dün %43’ten fazla ve ardından %2 civarında bir düşüşle düştü. Kasım 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden %90’dan fazla düştü. Bankaya göre, kripto para birimi endüstrisinin çöküşü mevduat çıkışına neden oldu ve bankanın personelinin %40’ını işten çıkarmasına ve varlıklarını önemli bir oranda satmasına neden oldu. kayıp. Silvergate, FTX ve Alameda birimleri için dosyalar tuttu.

Hisse senetleri her zaman düşebilir

Cramer’e göre hisse senetleri her zaman düşebilir ve sıfırın üzerinde olduğu sürece sorun yok. Bununla birlikte, Silvergate, “bu sektörde yanlış olan her şeyin harika bir örneği” olduğu için kripto para birimi ekosisteminin çok önemli bir parçasıdır. Kramer dedi ki:

Banka, (keskin bir düşüşe) neden olan bir dizi korkunç açıklama yaptı. Bunu ele almazsak, piyasa değerinin yayında konuşmamıza izin verilmeyecek kadar küçüleceğinden endişeleniyorum.

Silvergate Bankasının Tarihi

Silvergate Bank, 1988 yılında tasarruf ve kredi kurumu olarak kuruldu. 1996 yılında Dennis Frank ve Derek J. Ezel. İlk başta, Güney Kaliforniya’da yalnızca üç şubesi olan çok küçüktü.

2013’te CEO Alan Lane, Bitcoin’e kişisel bir yatırım yaptı ve banka kriptoya girdi. Başta kripto para birimi borsaları olmak üzere kripto para birimi alanındaki şirketler için hizmetler başlattılar. Cramer’e göre, çoğu banka bitcoin ile hiçbir ilgisi olmak istemediğinde çok erken girdiler. O zaman, “gerçekten sadece bitcoin” idi.

Silverjet daha sonra hızla büyüdü ve 2017 yılına kadar 1,9 milyar dolarlık varlığa ulaştı. Şirket, Kasım 2019’da 13 dolarlık hisse fiyatıyla listelendi. Fiyat Kasım 2021’de %1580 arttı.

Neden başarısız oldular?

Belirtildiği gibi, fiyat o zamandan bu yana %90’ın üzerinde düştü. Kramer’in açıklaması şöyle:

Silvergate, kripto alanı için bir ödeme ağı olan Silvergate Exchange Network’ü (SEN) yarattı. Tıpkı kripto işlemlerinde olduğu gibi, diğer Silvergate müşterilerine anında 7/24 USD gönderebilirsiniz. Banka ayrıca Bitcoin’i teminat olarak kullanarak kredi kullandı. Kripto para birimi zincirinin en tehlikeli halkası olan piyasaya sürtüşmeden girip çıkmanıza izin veren sözde para piyasası fonu (MMF) gibi kendi stablecoin’leri üzerinde çalışıyorlar.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın