medyauzmani.com

Kasım ayında BTC fiyatını değiştirecek faktörler açıklandı


BTC fiyatı FOMC’den önce ‘çifte tepe’ görüyor. Fed’in faiz artırımı kararı ve yorumları çevresinde volatilite beklendiği için Bitcoin’in şimdiden zirve yapmış olabileceğine dair endişeler ortaya çıktı.

BTC fiyatını etkileyebilecek ana faktörler

Hala 20.000 doların üzerinde işlem gören BTC, önemli bir yerel ve finansal faaliyet haftasına başlıyor. Eylül ortasından bu yana geçen haftanın en son kapanışının ardından BTC/USD hala en büyük satışlarının en yüksek seviyelerine bağlı. Boğalar trendi tersine çevirmeye çalışırken, piyasa katılımcılarından gelen uyarılar yeniden giriş için keskin bir düşüş çağrısı yapmaya devam ediyor.

Şimdiye kadar, iki taraf arasındaki çatışma BTC’nin fiyatına damgasını vurdu ve herhangi bir iç veya dış tetikleyici geçici bir etki yarattı. Bunu ne değiştirebilir? Kasım ayının ilk haftasında değer yaratma potansiyeli olan önemli bir olay yer alıyor: ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artırma kararı.

BTC hisselerinin fiyatı

Diğer finansal bilgilere ek olarak, bu, kriptonun ötesinde tüm pazarın temelini oluşturacaktır. Bitcoin, hafta boyunca, Ekim 2022’de bile son dakika oynaklığına neden olması muhtemel ve kayıtlardaki en sessizlerden biri olan başka bir aylık kapanış görecek. Haftanın manşet haberi, Fed’in Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) ile yaptığı toplantının nezaketiyle geliyor.

1-2 Kasım’da yetkililer, Kasım ayı için %0,75’lik düşük bir gösterge olan gösterge artışına ilişkin bir karar verecekler. Bu, Fed’in sırasıyla Eylül ve Temmuz’daki önceki iki ziyaretine benzer olsa da, piyasalar başka bir şey arıyor – niceliksel genişlemede (QT) bir değişikliğin ince ipucu.

Cointelegraph’ın bildirdiği gibi, enflasyonun neredeyse bir yıl önce uygulanan agresif politikanın sona erdiğini gösteren nötr bir trend izlemeye başlayacağına dair söylentiler çoktan başladı. Bitcoin genel olarak daha riskli bir emtia olduğundan, işler zorlaştıkça bu daha da fazla yakıt sağlayabilir. Ancak kısa vadeye bakıldığında, yorumcular yaklaşan FOMC duyurusuna nasıl tepki vereceklerini bekliyorlar.

BTC hisselerinin fiyatı

Bu hafta sonu, enflasyon beklentilerinin “yükseldiği” ve yakın gelecekte enflasyon konusunda iyimser olmak için hiçbir neden olmadığı konusunda uyaran analist Kevin Svenson’dan bir başka görüş geldi. Şu anda, günlük grafik halen mevcut direnç olarak 100 günlük hareketli ortalamaya sahip.

Bununla birlikte, ikisinin birkaç aydır yürüttüğü standart ticaret devam ediyor ve geçen haftaki toplantı bile önemli bir paradigma değişikliğine yol açmadı. Analist Mark Cullen için, Bitcoin’in bir sonraki hamlesi söz konusu olduğunda bu bir “bekle ve gör” hikayesi. 31 Ekim tarihli yeni bir analizde, trend devam ederken BTC/USD’nin geçen haftanın en yüksek seviyelerine göre ünlü Fibonacci seviyesine döndüğü kaydedildi.

Kaynak

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın