medyauzmani.com

Kaspersky, kripto para biriminin benimsenmesinin önündeki ana engelleri belirliyor



KasperskyKripto para birimlerindeki kullanıcı eğilimleri üzerine yapılan bir araştırmada, Türkiye’deki kripto para kullanıcılarının yüzde 48’inin volatilite nedeniyle para kaybetmekten korktukları için kripto para kullanmadıkları belirtildi.

Kaspersky Açıklamaya göre, 2022’de piyasalarda yaşanan gerileme, devam eden kötü amaçlı yazılım saldırılarıyla birleştiğinde, birçok kripto para birimi sahibinin yatırımlarına devam etme konusunda isteksiz hissetmesine neden olan bir likidite krizine yol açtı. Bu tür zorluklar yalnızca kripto para birimi sahiplerini korkutmakla kalmaz, aynı zamanda bazılarının yatırım yapmaktan kaçınmasına ve hatta sektörü tamamen terk etmesine neden olur. bunun gibi trendler KasperskyEn son anket, bazı kripto para birimi meraklılarının dijital para birimlerini kullanmayı bırakmasına neden olduğunu ortaya koydu.

Oynaklık, kripto para biriminin yaygın olarak benimsenmesinin önündeki en büyük engeldir. Türkiye’de ankete katılanların %48’i paralarını kaybetme riskini almak istemedikleri için kripto para birimlerini kullanmaktan korktuklarını belirtti. Katılımcıların %17’si para birimlerinin değer kaybetmesi nedeniyle zarar yaşadıklarını bildirdi. Kripto para oynaklığı nedeniyle para kaybetme endişesi, kripto para birimi olmayan kişiler için de geçerlidir. Kripto para birimi olmayanların %61’i, paralarını riske atmaktan endişe duydukları için kripto para birimini kullanmayı reddettiklerini doğruluyor.

Türkiye’de ankete katılanların %9’u hiçbir koşulda kripto para birimine güvenmiyor

Benimseme önündeki diğer engeller arasında şifrelemeyi destekleyen maddi varlıkların olmaması (yüzde 18) ve kişisel verilerin bir siber saldırı sırasında ifşa olma riski (yüzde 10) yer alıyor. Bu sonuçlar, istikrar ve güvenliğin, kripto para birimlerinin daha geniş bir şekilde benimsenmesi için kilit konular olduğunu göstermektedir. Türkiye’de ankete katılanların %9’u hiçbir koşulda kripto para birimine güvenmiyor.

Kullanıcı varsayımlarına bakıldığında, Türkiye’den yanıt verenlerin yüzde 37’si kripto para birimi beklentilerinin tam olarak karşılanmadığını belirtirken, yüzde 40’ı beklentilerinden memnun kaldı veya beklentilerini aştı.

Kaspersky’nin Global Araştırma ve Analiz ekibinde Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Mark Rivero, bültende yorum yaptı ve kripto para birimi endüstrisinin şu anda karşı karşıya olduğu zorluklara rağmen, nispeten yeni ve yenilikçi bir alan olduğunu hatırlamanın çok önemli olduğunu belirtti. çok sayıda potansiyel zorluk. potansiyel. “Gelişmekte olan herhangi bir teknolojide olduğu gibi, aksilikler ve zorluklar olacaktır, ancak kriptografinin uzun vadeli beklentileri parlak olmaya devam ediyor. Güvenliğe öncelik vererek, kripto meraklıları para veya kişisel bilgilerini kaybetme riskini azaltabilir ve bunlarla ilişkili tehditlere karşı koruma sağlayabilir. ” Cümleler kullanın.

Şüpheli e-postalara veya bağlantılara dikkat edin.

Kripto para birimini güvenli bir şekilde kullanmanın faydalarını en üst düzeye çıkarmak için Kaspersky uzmanları şunları önermektedir:

Kripto hesaplarınızın her biri için güçlü, benzersiz parolalar oluşturmak, parola ihlallerini ve kaba kuvvet saldırılarını önlemeye yardımcı olabilir. Kimlik avı saldırıları, oturum açma kimlik bilgilerinizi veya kişisel bilgilerinizi iletmeniz için sizi kandırmaya yönelik girişimlerdir. Şüpheli e-postalara veya bağlantılara dikkat edin. URL Oturum açma bilgilerinizi girmeden önce Özel anahtarlarınız, kripto para cüzdanınıza giriş yapmanızı sağlar. Bunları gizli tutun ve kimseyle paylaşmayın.

Kripto para biriminizi güvende tutmak için en son siber tehditler ve en iyi uygulamalar hakkında bilgi edinin. Kendinizi koruma hakkında ne kadar çok şey bilirseniz, siber saldırıları önlemek için o kadar donanımlı olursunuz. Ayrıca, çalışanlarınız için farkındalık eğitimi seçerken, müfredatın kripto para birimi güvenliği hakkında bilgiler içerdiğinden emin olun. Etkili bir güvenlik çözümü kullanmak, cihazlarınızı farklı tehdit türlerinden koruyacaktır. Kaspersky Wallet, bilinen ve bilinmeyen tüm kripto para birimi dolandırıcılıklarının yanı sıra bilgisayarınızın işlem gücünün kripto para birimi madenciliği için yetkisiz kullanımını engeller.

Kripto para tehdit ortamındaki mevcut eğilimler hakkında daha fazla bilgi edinmek için Kaspersky ve Coindesk tarafından düzenlenen ve Kaspersky’nin Küresel Araştırma ve Analiz Ekibindeki APAC Birimi Başkanı Vitaly Kamluk’un katıldığı ücretsiz bir web seminerine katılabilirsiniz. 26 Ocak’ta saat 15.00 GMT’de gerçekleşecek olan sempozyum için online kayıt alınabiliyor.

Kaspersky’den Türkiye ekonomisi haberleri

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın