medyauzmani.com

Kripto bankası Silvergate hayatta kalmak için mücadele ediyor – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – Kripto hizmetleriyle tanınan Silvergate, denetim raporundaki bazı sorunlar nedeniyle mali sonuçlarını SEC’e bildirmeyi bir hafta erteledi.

Silvergate hissesi, olumsuz mali tablolar nedeniyle %30 düştü. Silvergate Bank’ın ana şirketi Silvergate Capital Corp şirketinin görüşübağımsız şirketin belirli önlemleri uygulamak için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söyleyerek mali sonuç raporunun yayınlanmasının ertelenmesini istedi.

ABD’nin en büyük kripto kurumlarına bankacılık hizmeti veren Silvergate, Kasım ayında FTX’in çökmesinin ardından para çekme işlemlerindeki hızlı artışın ardından mali sıkıntıya girdi ve şirket, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için varlık satışına gitti. 5,2 milyar dolarlık kredi satışı gerçekleştiren banka, Ocak ayında Federal Konut Kredisi Bankası’ndan da 4,3 milyar dolarlık kredi kullandı. Mali krizin ortasında dördüncü çeyrekte 1 milyar dolar zarar açıklanırken, müşteri mevduatları yaklaşık 14 milyar dolar geriledi.

FTX görüntüleri Banka ile olan iş ilişkisi nedeniyle bozulan borsa dolandırıcılığı kolaylaştırdığı için toplu dava davalarıyla karşı karşıya kalan Silvergate Bank, şirketin hisseleri önemli ölçüde değer kaybederek Wall Street’in en değersiz varlığı haline geldi. % 70’den fazla fiyat. .

Silvergate stratejisini de gözden geçirecek

gümüş kapıfinansal sonuçlarını açıklama talebini askıya aldıktan sonra mesai sonrası işlemlerde hisse senedi fiyatının %30 düşerek 13.5$’dan 10$’a düştüğünü gördü.

Banka dün SEC’e yaptığı açıklamada, soruşturma ve diğer davalar ışığında yaklaşımını gözden geçirdiğini söyledi. Silvergate’in mali sonuçları açıklandığında, şirketin faaliyetlerini sürdürmek için yeterli nakde sahip olup olmadığı netleşecek.

Author: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın