medyauzmani.com

Kripto borç veren Genesis için kredi büyümeye devam ediyor – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – FTX’in düşmekten Sonrasında korku ortamından etkilenen kripto sektörünün en önemli şirketlerinden biri. Yaratılış Kötü haberler gelmeye devam ediyor.

Coindesk’e göre kısa vadeli borçlarını ödemekte zorlanan şirketin 2 milyar dolar borcu bulunuyor. Bu krediler, Gemini’nin Kazanç programındaki müşterilere verilen 900 milyon dolarlık krediyi içerir. Coindesk, anonim kaynaklara dayanarak, ikinci grup borçlunun da 900 milyon dolar borcu olduğunu söyledi.

1,8 milyar dolarlık krediye ek olarak, iflas etmiş kripto şirketleri Celsius ve Voyager Digital’i temsil eden bir hukuk firması olan Kirkland & Ellis tarafından temsil edilen üçüncü bir kredi grubu olabileceği söyleniyor.

Genesis’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, borç sorununa çözüm bulmak için alıcı, ana şirket Digital Currency Group ve Gemini ile görüşmelerin sürdüğü söylenmişti.

Genesis mali krizine henüz bir çözüm bulamadı

Öte yandan Genesis ve yazıda adı geçen diğer tüzel kişilerden resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Kasım ayında borcunu ödeyemediğini açıklayan Genesis’in ihtiyaç duyduğu miktar yaklaşık 1 milyar dolardı.

Son turda varlık bulamayan şirketin kısa vadede pozisyonunu ikiye katlayabileceği de söylentiler arasında. Genesis, kripto sektöründeki şirketlerle olan iş ilişkisi nedeniyle, kaybederlerse bu şirketler üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Ayrıca Genesis’in mali sorunları, ana şirketi Digital Currency Group’u (DCG) etkiliyor.

DCG ayrıca pazardaki en büyüğüdür Bitcoin onun bir fonu var Grayscale’in ve kripto endüstrisinin önde gelen web sitesi Coindesk’in sahibi. Bu nedenle Genesis’in iflası, grup şirketlerini olası etkisi nedeniyle piyasayı tedirgin etmeye devam ediyor.

Author: Günay Caymaz

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın