medyauzmani.com

Kripto para birimleri bir ödeme aracı olmamalı – World Digital Media News


Kriptohaberleri.gen.tr – Nayib Bukele, El Salvador Başkanı Bitcoinnın büyük bir destekçisi olarak kabul edilmektedir. Bukele, kripto para birimini yerleşik bankalara erişimi olmayanlara finansal erişim sağlamanın harika bir yolu olarak görüyor.

Bunu akılda tutarak Bukele, 7 Eylül 2021’de El Salvador’u dünyada Bitcoin’i bir ödeme aracı olarak tanıyan ilk ülke yapan bir yasama süreci başlattı.

Bağımsız bir ülkenin aldığı bu karar uluslararası forumlarda pek sempatiyle karşılanmadı. Uluslararası Para Fonu (IMF), kuruluşa göre finansal sistemdeki değişikliklerin ülkedeki finansal sorun riskini artırması nedeniyle ülkenin borç limitinin artırılmaması olasılığını da gündeme getirdi.

Bu uyarılara rağmen, El Salvador hala harekete geçmeyi reddetmiştir ve diğer gelişmekte olan ülkeler harekete geçmeyi düşünmektedir. Bu nedenle, IMF’nin üye ülkelerin kripto para birimlerini nasıl kullanacaklarına karar vermelerine yardımcı olacak kurallar oluşturmasının zamanı gelmişti.

23 Şubat 2023 tarihinde, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin bir ödeme aracı olarak kullanılmasına izin verilmemesini tavsiye eden “Kripto Varlıklar İçin Etkili Politikaların Unsurları” başlıklı bir belge yayınlandı:

IMF bu şekilde diğer ülkelerin El Salvador örneğini izlemesini engellemek istiyor.

Bitcoin’in fiyatı

Bitcoin şu anda 23.831 dolarda BTC/USD Haftalık bazda %0,71 değer kazanırken %2,25 değer kaybetti.

Kripto para birimi kısa süre önce %38,2 Fibo düzeltme desteğini 23.775 dolardan birkaç kez test etti. Bununla birlikte, bu aşağı yönlü baskıya direndi ve kırılmayı başaramadı, bu da 24.332 $’lık %23,6 Fibo düzeltmesine toparlanma olasılığını sağlamlaştırdı. Bunun da ötesinde, kazançları son zamanların en yüksek seviyesi olan 25.233$’a çıkarma potansiyeli artacak.

Ancak yukarıda bahsedilen desteğin kırılması durumunda %50 Fibo düzeltmesi olan 23.325 dolarlık bir kayıp beklenmelidir. Aşağıda, bir sonraki destekler, 22.875 Dolarlık %61.8 Fibo geri çekilme seviyesi ve 22.234 Dolarlık %78.6 Fibo geri çekilme seviyesi.

Kredi bilgileri: Marco Oehrl

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın