medyauzmani.com

Kripto para birimleri borsayı neden hiç olmadığı kadar yakından takip ediyor?


Şu anda piyasalarda önemli olan Jerome Powell’ın sözlerinden başka bir şey değilmiş gibi geliyor.

Verilere bakıldığında, bu biraz doğru. 2017’nin başından beri Bitcoin ve S&P 500 korelasyonunun grafiğini çiziyorum ve sonuçlar korelasyonun genel olarak zaman içinde toparlandığını gösteriyor. Bu, pandemi sırasında popüler olduğu kanıtlanan “enflasyon hedge” anlatısına ilişkin konuşmaları şimdiden azalttı.

Fakat karşılıklı ilişkiler zamanla azalmamalı mı? Pek değil. 2017’yi ve kripto sahnesinin hissini düşünün. Hala niş bir varlıktı; Ana akım haline gelmeye yeni başlıyor – ve kesinlikle bugünlerde üzerine dökülen dijital mürekkep seviyesinin yakınında bile değil.

Bugün, sahibi olan halka açık şirketlerimiz var. Bu yaz El Salvador’u ziyaret ettim ve malları onunla ödedim. Bunlar, birkaç yıl öncesine kıyasla dikkate değer gelişmeler. Mesele şu ki, Bitcoin artık ana akımda.

Hakim bir finansal varlık olarak – ve risk yelpazesinin önemli ölçüde dışında olan – aslında piyasadan etkilenecektir.

2022

Aslında, bu korelasyon bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve borsa ile hızla ilerledi. Yukarı kaymaya ne sebep oldu? Faiz oranı ortamı tamamen değişti.

On yıl boyunca tarihsel olarak düşük faiz oranlarından sonra, pandemi sırasında sürekli para basımı ve teşvik harcamalarının bir sonucu olarak enflasyon dikişlerde patladı. Bunu dizginlemek için merkez bankalarının yükselmesi gerekiyordu ve ABD Federal Rezervi başı çekiyordu.

Hiçbir şey piyasadan likiditeyi yükselen faiz oranlarından daha fazla çekemez ve bu özellikle nakit akışlarını şu anda önemli ölçüde yüksek olan cari iskonto oranlarına indirgeyen teknoloji hisseleri gibi daha riskli varlıklar için geçerlidir.

Ve böylece – ve bu genellikle gözden kaçan bir şeydir – Bitcoin şu anda ayı piyasasındayken, daha geniş pazar da öyle. Çünkü Bitcoin, varlığında ilk kez niceliksel genişleme, çekirdek faiz oranları ve yükseliş hissi ile dolup taşmayan bir makro iklim yaşıyor. Ve diz boyu – tıpkı diğer finansal varlıklar gibi.

Krizlerde bağlantılar artar. Kaliteye bir yolculuk gerçekleştiğinde satıcılar rastgeledir; Likidite aranır, savunma pozisyonları alınır ve nakit rezervler artırılır. Bitcoin, tarihinde ilk kez bununla zor yoldan karşı karşıya.

Bu bağlamda, korelasyonun artması şaşırtıcı değildir.

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın