medyauzmani.com

Kripto para birimleri nasıl ilerledi?


Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere, enflasyonla mücadele için yeni faiz indirimlerini açıkladı. Bu duyurunun ardından kripto para piyasasında yeni bir hareketlilik yaşandı.


Avrupa ve İngiltere’den faiz oranları: Kripto para birimleri nasıl ilerledi?

Avrupa Merkez Bankası (ECB), enflasyonla mücadele için yeni bir faiz artışı açıkladı. ABD merkez bankası, Fed ve diğer merkez bankaları benzer faiz kararları alıyor. Avrupa Birliği bugün yeni faiz kararını açıkladı. Sonuç olarak İsviçre, Avrupa Birliği ve İngiltere faiz oranlarını 50 baz puan artırdı. Faiz oranlarındaki bu artışla birlikte Avrupa ülkelerine yeni bir yük getiren enflasyonla mücadele çalışmaları yapılıyor.

Faiz oranı %2’ye yükseldi

Avrupa Merkez Bankası, faiz oranını %1,5’ten %2’ye çıkaracağını açıkladı. Bu, 2009’dan bu yana en yüksek faiz oranı. Ayrıca faiz oranlarının da önemli ölçüde artması bekleniyor. Çünkü enflasyonun çok uzun süre yüksek kalması bekleniyor.

İlgili – Bir uzmandan Boğa Bitcoin Tahminleri: Önümüzdeki aylara dikkat edin!

Kripto para piyasası tepki gösterdi

kripto

ABD merkez bankası Fed dün faiz oranlarını 50 puan artırdığını duyurdu.Bu açıklamanın ardından borsa ve kripto para fiyatları düştü. Yani bir önceki duyurudan sonra kazancının bir kısmını kaybetti.

ECB’nin açıklamasının ardından piyasalarda düşüş devam etti. Bazı teknik göstergeler daha fazla düşüşe işaret ediyor.

Bunun ardından piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 17.507 dolardan 17.800 dolara düştü. En büyük ikinci para birimi olan Ethereum’un fiyatı ise 1315 dolardan 1275 dolara geriledi. Açıklamanın ardından tüm kripto para birimleri yüzde 1.2 değer kaybetti.

İlgili – 1.350 $’lık ralliden sonra Ethereum fiyatında büyük düzeltme: ETH’nin güncel analizi

Bu kararın iki kez açıklanmasının ardından Bitcoin Hopa ve Greed Index yavaş yavaş “çok korkulan” alana yaklaşmaya başladı. Bu da piyasada oluşmaya başlayan paniği gösteriyor.

Kaynak

Diğer içeriklerimize de göz at!

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın